Skip to content

Från -5 till +35

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Mexico (MEX) - WRC 08/03/2018 to 11/03/2018 - PHOTO : @World
 PHOTO : @World

Från -5 till +35, så stor temperaturskillnad blir det när tredje deltävlingen i WRC kalendern ska köras i helgen, den första på grus, Rally Mexico. Ett rally som funnits med i kalendern sedan 2004 med undantag 2009 då man bara körde ett nationellt rally. Basen för rallyt är staden Leon en kommun i de centrala delarna av Mexico och den största staden i delstaten Guanajuato med drygt 1.7 miljoner invånare. I år är den spektakulära Street Stage Guanajuato tillbaka efter 2 års frånvaro. En sträcka på 1,14 km mitt staden Leon, som inleder rallyt på torsdag kväll lokal tid. Fredagens etapp börjar med den kända sträckan El Chocolate 31,57 km som också körs på eftermiddagen som SS5. Totalt körs 8 sträckor på fredagen 114,19 km SS. Lördagen börjar med 25,90 km långa Guanajuatito och fortsätter sedan med rallyts längsta sträcka, Otates 32,27 km utan service emellan. Bägge sträckorna körs även på eftermiddagen och lördagen slutar med Street Stage Leon 1,11 km. Avslutande etappen på söndag börjar med SS19 Alfaro 24,38 km SS20 Mesa Cuato 25,07 km för att avslutas med Power Stage sträckan Las Minas 10,72 km. Totalt innehåller rallyt 313,87 km specialsträckor 33% av rallyts totala längd 1,003,46 km. Mexikanska rallyt ställer stora krav på både förare och bilar i den extrema värmen som kan nå upp till över 30 grader och denna höga höjden 2100 meter över havet. Sebastien Loeb har flest segrar, 6 stycken alla för Citroëns. Landsmannen Sebastien Ogier har hittills fyra segrar, den senast ifjol i en Ford Fiesta WRC, tidigare segrar har körts för Volkswagen Motorsport i en Polo. I år har Ogier bytt till Citroèn-Stallet ock kan ta stallets åttonde seger. Du kan få senaste nytt från Mexico genom att följa vår liveuppdatering som startar på fredag morgon kl 03,00 då tidsskillnaden är -7 timmar.

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter