Skip to content

Toyota stallet har två Mexico vinnare

Jari-Matti Latvala har startat i Mexico 12 gånger, Bild Mexico 2018 Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Både Kris Meeke och Jari-Matti Latvala kör Toyotas Gazo Racings färger i år tillsammans. Båda vunnit det mexikanska rallyt, Latvala 2014 då för Volkswagen Motorsport i en Polo WRC, Meeke tog sin seger 2007 då i Citroen stallet. Latvala är även den som har mest erfarenhet av det Mexico rallyt, finländaren gjorde sin första start i rallyt redan 2006 och sedan dess har det blivit 12 starter för fyra olika team. Subaru 2006, Ford (2007–2012), Volkswagen (2012–2016) och nu sin tredje säsong för Toyota. Ingen annan förare i årets startfält har större erfarenhet av Corona Rally Mexico. Närmast kommer Sebastien Loeb som gjort sina starter 10 starter tidigare för Citroën, i år sin första start med Hyundai teamet.  Meeke har gjort fyra starter i Mexico tidigare, den första 2014.Toyotas tredje förare och VM ledare Ott Tänak har liksom Meeke gjort fyra starter tidigare och med fjärde plats som bäst 2017.  2018 vanns rallyt av Sebastien Ogier då i Ford stallet med Ford Fiesta WRC. Sebastien Loeb har flest segrar i rallyt alla för Citroën (2007,2008,2010,2011 och 2012). Kris Meeke, Sebastien Ogier och Sebastien Loeb startar i årets rally Mexico i helt nya bilar o team och gör sin tredje start 2019 i nästa helgs Mexico för sina nya arbetsgivare. Kris Meeke Toyota Gazo Racing, Sebastien Ogier Citroen Total WRT och Sebastien Loeb Hyundai Shell WRT.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter