Skip to content

Juniorerna redo för premiären

13 juniorer från 11 länder står på startlinjen på torsdag, när den svenska deltävlingen i rally VM går av stapeln på Färjestads Travbana i Karlstad. För juniorerna är det premiärtävlingen för året. JWRC som för tredje året är ett samarbete mellan M-Sport, FIA och däcktillverkaren Pirelli, i en satsning för att få fram framtidens fabriksförare. M-Sport står för bilarna, mekaniker o support under alla dom fem deltävlingar som ingår i JWRC, Avslutning sker i klassiska Rally Wales i slutet av oktober. Emil Bergkvist som tog hem totalsegern i mästerskapet och fick som pris en Ford Fiesta R5 för start i WRC 2. 2018 JWRC i Rally Sweden lyckades inte Bergkvist vinna efter en kamp med hemmaföraren från Torsby Dennis Rådström, Dennis som även i år startar i klassen har fått sällskap av ytterligare en svensk Tom Kristensson som kommer från seger i Junior EM. Kanske den mest intressanta starten gör amerikanen Sean Johnston som gör sin första start i rally VM efter att ett par säsonger i banracing.  Vi kommer att lägga extra bevakning på Juniorerna under Svenska Rallyt och då kan följa deras framfart under fliken JWRC bl.a. Där hittar du också en speciell startlista för juniorerna. Vi kommer att bevaka rallyt från start till mål och du hittar startlistor, shakedown tider, och naturligtvis resultat från varje sträcka. Klicka på WRC live.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter