Skip to content

Ogier på väg mot sin femte Monte Carlo Rally

Hemmaföraren och femfaldige vinnaren av Rallye Monte Carlo Sebastien Ogier går till nattvila med 4,3 sekunder inför morgondagens avslutande 4 sträckor. Ogier som kör sitt första rally i Citroëns färger tog kommandot redan på inledande sträckor i går fredag men har fått hårt motstånd av belgaren i Hyundai Thierry Neuville.  En tätare kamp inför morgondagen blir det nog mellan Sebastien Loeb Hyundai, som kör sitt första WRC rally i annat märke än Citroën och är på tredje plats men jagas av Toyotas Jari-Matti Latvala som är 2,3 sekunder efter, Ott Tänak som startade i morse på en åttonde plats, slutade dagen med 2 raka sträcksegrar och klättrade upp till femte plats 15 sekunder upp till teamkamraten i Toyota Latvala. I WRC2 blev det dramatik för hemmaföraren Bonato i en Citroën som i slutet av sista sträckan tappade framhjulet och fick köra dom sista kilometrar på fälgen, han tappade över minuten men kunde trots detta behålla ledningen till tvåan Belgaren De Mevius Guillaume även han i Citroën som är drygt minuten efter. Kampen i nya klassen WRC2Pro märkes VM för R5 bilar. I Monte Carlo finns två team med M-Sport och Skoda. Gus Greensmith för M-sport i Fiesta R5 har en komfortabel ledning till Skodas Kalle Rovanperä som hade problem redan på inledande två sträckorna i torsdags. Imorgon söndag avslutas rallyt med bland annat SS16 La Cabanette som också är power stage. Rallyt startar med SS13 som är samma som power stage sträckan senare på dagen, Första start imorgon 08,20.

1/Ogier/Ingrassia  2:38:30,0
2/Neuville/Gilsoul  +4,3
3/Loeb/Elena  +1:58,7
4/Latvala/Anttila  +2:01,0
5/Tänak/Järveoja  +2:16,0
6/Meeke/Marshall  +5:26,8
7/Greensmith/Edmondson  +10:12,0
8/Bonato/Boulloud  +11:43,4
9/Sarrazin/Renucci  +12:16,0
10/De Mevius/Wydaeghe  +13:07,0
11/Fourmaux/Renaud  +13:12,2
12Veiby/Andersson  +16:13,0

WRC2
1.Bonato/Boulloud  2:50:13,4

2. De Mevius/Wydaeghe  +1:23,6

WRC2PRO

Greensmith/Edmondson  2:48:42,0

Rovanperä/Halttunen  +14:22,1

 

 

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter