Skip to content

13.e start för Mads Östberg i Svenska rallyt

Bild: Mads östberg/Torsten Eriksen Rally Sweden 2018/Arkiv

Norrmannen Mads Östberg ger sig aldrig, efter att blivit av med en fabrikstyrningen för Citroén stallet inför årets säsong, Är det nu klart att det blir en comeback, men då i nya klassen WRC2 för det  belgiska teamet DG sport. Hitills är det klart för Mads med 4 tävlingar i bilen Citroen C3 R5 med start i det Svenska Rallyt .Östberg o DG sport kommer efter Svenska Rallyt besluta om vilka övriga tävlingar det blir under året. Och om det blir kravet från FIA i WRC2 Pro klassen 8 deltävlingar beslutas också senare. Då är Mads Östberg med kartläsaren Torstien Eriksen första hands valet för det Belgiska teamet. Mads kommer att göra sin 13:e start i det Svenska rallyt, det första var 2006 med en Subaru Impreza S9 WRC 03 , sedan har det blivit start alla år utom 2009,  Med bästa placering 2011 med en andra plats i en Ford för M-sport WRT som också blev norrmannens första pallplats i WRC. Totalt har Östberg hunnit med 119 starter i WRC, 18 pallplatser och en seger Rally Portugal 2012 för M-sport WRT med en Ford Fiesta RS WRC.  Norrmannen har i sina tretton starter i Svenska Rallyt aldrig brutit. Östberg har också varnat för att han skall flyga längst i Colin Crest hoppet 2019 där han under alla år varit publikfavoriten där det alltid går ”flat outh”.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter