Skip to content

4 kartläsarbyten inför starten i Monte Carlo

Photo: Paquale Lovino
Anmälningar till 2019 års start av WRC, Rallye Monte Carlo 22–27 januari som körs för 87:e gången börjar ramla in. Fyra fabriksförare har bytt kartläsaren inför säsongen. Kris Meeke som gör comeback som fabriksförare i Toyota, efter fått sparken från Citroën tidigare under året. Kris som under tidigare haft Paul Nagle vid sin sida för i Toyotas högerstol Sebastian Marshall tidigare tillsammans med Hayden Paddon.  Elfyn Evans Ford övertar Craig Breens kartläsare Scott Martin, Teemu Suninen Ford för en landsman vid sida Marko Salminen som tidigare funnits vid Japanen Katsutas sida i WRC2 klassen, för Salminen blir det även debut i högsta klassen. Pontus Tidemand som tillsammans med ett privatteam och M-sport få köra minst två deltävlingar under året, letar efter co-driver, sedan Jonas Andersson flyttat över stolen till norske Ole Christian Veiby som gör en intressant start i WRC2 klassen i en VW Polo Gti R5 till det franska rallyt, Även Nicolas Caimin kommer i en VW Polo GtiR5. Totalt hittills finns 11 ekipage anmälda i WRC klassen, 2 i WRC2Pro och fem i WRC2. Fullständig anmälningslista publiceras den 14 januari.

 

 

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter