Skip to content

Han fyller 18 år två dagar före rallys Wales, utmanar Tidemand .

Efter tuffa Rally Turkey, för Pontus Tidemand som fick bryta rallyst redan på första dagen efter haft tre punkteringar på samma sträcka och stötdämpare prolem , är dags för Rally Wales om 14 dagar (4-6 oktober)  .  I Turkiet var det VM ledaren Jan Kopecky som utmanade Tidemand, I rallys Wales blir det finländaren Kalle Rovanperä som fyller 18 år två dagar före det Engelska rallyst. Rovanperä som är son till kände Harri Rovanperä började sin WRC2 redan ifjol med 6 starter och lyckades vinna fjolårets finaltävling Kennard Rally Australia. Både Tidemand och Rovanperä tävlar för samma team Skoda Motorsport 11 och har haft kamp sinsemellan under 2017.
Det är ett ganska starkt startfält i WRC 2 klassen i Wales rallyst , totalt är 14 ekipage anmälda, däribland förutom Rovanperä, Tidemand, finns norrmannen Ole Christian Veiby som tidigare också tillhört Skoda temat men startar nu för det finska teamet Printsport men fortfarande i en Skoda Fabia . Totalt är 7 av 14 anmälda Skoda Fabia, Övriga Skoda Fabia R5 Fiesta R5 3 , Hyundai i20 R5 2, Citroén C3 2.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter