Skip to content

Han fyller 18 år två dagar före rallys Wales, utmanar Tidemand .

Efter tuffa Rally Turkey, för Pontus Tidemand som fick bryta rallyst redan på första dagen efter haft tre punkteringar på samma sträcka och stötdämpare prolem , är dags för Rally Wales om 14 dagar (4-6 oktober)  .  I Turkiet var det VM ledaren Jan Kopecky som utmanade Tidemand, I rallys Wales blir det finländaren Kalle Rovanperä som fyller 18 år två dagar före det Engelska rallyst. Rovanperä som är son till kände Harri Rovanperä började sin WRC2 redan ifjol med 6 starter och lyckades vinna fjolårets finaltävling Kennard Rally Australia. Både Tidemand och Rovanperä tävlar för samma team Skoda Motorsport 11 och har haft kamp sinsemellan under 2017.
Det är ett ganska starkt startfält i WRC 2 klassen i Wales rallyst , totalt är 14 ekipage anmälda, däribland förutom Rovanperä, Tidemand, finns norrmannen Ole Christian Veiby som tidigare också tillhört Skoda temat men startar nu för det finska teamet Printsport men fortfarande i en Skoda Fabia . Totalt är 7 av 14 anmälda Skoda Fabia, Övriga Skoda Fabia R5 Fiesta R5 3 , Hyundai i20 R5 2, Citroén C3 2.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter