Worldrally.se

Mer förändringar i WRC kalendern väntas.

Igår kom beskedet att Rally Sweden ställs in 2021. Idag (läs onsdag) väntas nya besked och förändringar i WRC kalendern 2021.

Igår(läs tisdag)  meddelade FIA och WRC promotorn att man inom kort kommer presentera en ersättningstävling för Rally Sweden och beslut  väntas komma under onsdagen. Men det är inte bara ersättare för Svenska VM rallyt som man kommer diskutera. Rally Safari, som fick ställas in i år har fortfarande politisk turbulens i landet, men också ökad Covid -19 spridning vilket gör att Kenyas deltagande i WRC  kalendern är högst osäker även i år.   Hur det blir med Rally GB är också oklart, då man för närvarande inte har kommit överens med myndigheterna ännu var rallyt skall köras. När det engelska VM rallyt presenterades i WRC kalendern väntade organisationen på ett fullständigt godkännande från FIA, ett godkännande som nu hänger i luften. Om Rally GB  får avstå även 2021 väntas Rally Monza ersätta.

WRC kalender 2021 startar med Monte Carlo rallyt 21-24 Januari  som de senaste veckorna fått ändra sin tidsplan på grund Covid19, ingen shakedown och rally utan publik. Rally Sweden skulle förutom alla WRC klasser också vara premiär- tävling för JWRC , vilken ersättningstävling det blir för den klassen är ännu inte klart.