Skip to content

Hyundai kommer till Kenya med starkt självförtroende

Photo: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport hoppas på att kunna bygga vidare på sin första vinst i år, efter Tänak vann i Sardinien för några veckor sen nu när Safari Ralli Kenya står nästa på tur i kalendern.

Teamet kommer med tre bilar till start i Kenya, Thierry Neuville ,Ott Tänak och Oliver Solberg sitter i tredje bilen igen efter att Dani Sordos haft tredje styrningen i Rally Portugal och Sardinen . Hyundai fick äntligen sin första årsseger i Rally Sardinien för en månad sen genom att Ott Tänak som inte haft en seger sedan ersättningstävlingen till Rally Sweden 2021 Arctic Rally Finland..

Neuville ledde safari rallyt förra året innan han tvingades att avbryta på lördagens sista etapp och hoppas nu på ett bättre rally medan Ott Tänak gjorde också en bra insats ifjol, när han slutade på en tredje plats. Estländaren kommer att försöka på en andra raka vinst efter sin o Järveojas imponerande prestation på Sardinien.

”Förra året var min första gång i Kenya och jag har några bra minnen från det. Det var ett riktigt äventyr, eftersom vi fick upptäcka landet, kulturen, det vackra landskapet och djurlivet. . Det är en tuff händelse där du måste hitta en bra balans mellan att pressa hårt och att veta när du ska ta det långsammare. Vädret kan också spela en stor roll. Men jag känner mig bekväm med bilen och i år är vi ute efter revansch, så det är vad vi ser fram emot.” sa Neuville.

”Förra året var Safari Rally Kenya ett otroligt äventyr, men också en ganska stor utmaning. Vi tyckte att det var ett mycket krävande evenemang och det var det, med tuffa vägar och svår terräng som mjuk sand. Det var också tekniskt utmanande, och vi förväntar oss att det blir samma sak den här gången. Som alltid är första prioritet att hålla ihop bilen och avsluta rallyt. Det går att pusha på till 100%, men du måste vara försiktig så att du inte skadar bilen i processen. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på vår vinst på Sardinien och få ännu ett bra resultat i Kenya.” sa Tänak.

Photo: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH

Nästa helg blir Solbergs fjärde start i Hyundai Rally1 bilen, den unge svensken körde i Safari rallyt ifjol i WRC klassen och gjorde några bra sträckresultat innan han körde av.

”Kenya kommer att bli väldigt spännande eftersom det är ett riktigt speciellt rally. Det kommer att bli väldigt krävande och tufft, men jag ser fram emot att tävla där i Hyundai i20 N Rally1. Landet och fansen där är fantastiska, så det är en plats som du alltid ser fram emot, även om det inte gick bra 2021. Men i år finns det nya möjligheter, och vi kommer att gå för det igen. Vädret hade en stor inverkan på förra årets evenemang så vi får se om det är likadant denna helg, det blir en riktig utmaning. Målet är att hitta en bra rytm, hålla bilen i ett stycke och göra ett bra resultat för laget.” sa Solberg.

Safari rallyt börjar på torsdagen med ikoniska super specialen som körs vid Kasarani och fortsätter på fredagen med sex special sträckor indelad i två etapper och avslutas med power stage som går vid ökända Hell´s Gate.

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter