Skip to content

Suninen under press i Rally Estonia

Teemu Suninen sätts under press i Rally Estonia.
-”Vi vill se ett gediget resultat , Vi vet att han kan och Estonia är ett bra tillfälle för Teemu att visa sin kapacitet” Säger M-Sport chefen Malcolm Wilson

28 årige Suninen kommer i Rally Estonia tillsammans med Gus Greensmith framföra M-Sports WRC Fiesta. En WRc plats som Suninen fått dela med fransmannen Adrien Fourmaux. Teemu Suninen gjorde sin första start i M-Sport teamet 2017 i Svenska Rallyt där han blev tvåa i WRC2 klassen , redan samma år i Rally Poland blev det en första start i WRC där han slutade sexa. Sedan dess har det blivit 3 pallplatser i WRC med en andra plats i Sardinien 2018 som bäst. I WRC2 har det blivit 4 pallplatser med seger i RACC 2017 som bäst . I år har det blivit 3 WRC styrningar hittills, Rally Monte Carlo där han körde av vägen, Arctic Rally Finland och Sardinien . Suninen som inför nästa år står utan kontrakt sätts under press i kommande helgs rally Estonia av M-sport. Både M-sport chefen Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Miller sätter press på den 28 årige finländaren.
-” Vi vill ge honom en chans att visa sina färdigheter i ett rally där vi förväntar oss att han skall vara konkurrenskraftig . Det blir inte lätt eftersom han är under press. Han har varit med så länge att han borde stå emot dessa påfrestningar” säger Malcolm Wilson .

Dela

Läs mer

Mille o Calle i topp
För Juniorerna i ERC Mille Johansson/Johan Grönvall Opel Corsa Ralkly...
Över 8000 på Rally Islas inlednings super special
Andra deltävlingen i ERC Rally Islas Canarias, den första på...
Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias
Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra...
Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter