Skip to content

Uppdaterad Ford Puma Rally 1 i Kroatien

I helgen är det dags för fjärde deltävlingen av årets WRC, den första på asfalt. Rally Croatia är inne på sitt fjärde år som WRC tävling. Ett rally som gillas av fansen, med sitt blandade underlag. Med de olika variationerna av asfaltunderlaget på en sträcka kommer däckvalen vara en avgörande, Men det varierande vädret som snabbt kan skifta är också en utmanande faktor. M-Sport kommer debutera med en uppdaterad bakvinge på sina Ford Puma Rally 1.
Adrien Fourmaux som gjort succé i teamet i år med sin två pallplatser och femte plats i Monte Carlo . Gjorde en imponerande körning i sin första WRC start just i Rally Croatia med en femte plats.
-” Kroatien är ett riktigt speciellt rally för mig, det var min första start i world rally car i mästerskapet 2021, där jag slutade på en femte plats. Jag gillarna verkligen vägarna, med de riktigt släta asfaltssektionerna, men det är också en av de svåraste asfalts rally under säsongen, Eftersom greppet är så föränderligt är det inte lätt att veta var greppet är och var det är, strukturen av asfalt förändras så mycket . Det är en stor utmaning för alla ekipage, men ett trevligt rally med alla åskådare som kommer ut för att titta varje år, jag ser verkligen fram emot det, efter två pallplatser hittills hoppas jag att vi kan fortsätta på det sättet.” säger Adrien Fourmaux.

Förutom Fourmaux kommer Gregory Munster till start i Rally 1 Puman.

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter