Skip to content

Senaste inför ERC premiären

I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally Hungary . Nytt för i år är att man tar bort möjligheten att välja startposition. Nu sätts startpositionen utefter kvalet (QA stage). Det blir längre uppehåll inför Power Stage för att Junior klassen ge mer uppmärksamhet genom att de startar först på sträckan. Ett däckmästerskapmästarskap där de två snabbaste av respektive däckfabrikat i den totala listan räknas för varje tillverkare. Hankook,Pirelly,MRF Tyres och Michelin deltar i mästerskapet. M-Sport tillsammans med ERC promotorn startar en Ford Fiesta Rally 3 Trophy Cup, där vinnaren får en fri WRC3 start senare i höst. I ERC4 Junioren kommer vinnaren att få en en plats i JWRC 2025.

Rally Hungary som de senste fyra åren körts på höste och varit en deltävling på asfalt, är från iår en vårtävling körs på grus . Rallyt startar på fredag med QA stage , shakedown och en superspecial på 2,5 km. Lördag innehåller tre sträckor körs två gånger, med bland annat rallyts längsta sträcka Kistöter 27,40 km. Söndagen innehåller också tre sträckor som körs två gånger, sträckan Nagylöter avslutar som power stage med start kl 17.05
Fullständig tidtabell hittar du HÄR
Förar nytt inför premiären
Mads Östberg har vunnit två senaste Rally Hungary , och kommer till start i Citroen C3
M-Sport Poland är tillbaka i ERC med Jon Armstrong i Ford Fiesta Rally 2.
Efter två med Skoda byter Martin Seks till Toyota GR Yaris Rally 2. Sesks är inte den enda Skoda som byter bil inför 2024 även finländaren Mikko Heikkolä byter till Toyota. Yonn Bonato avslutar sitt samarbete med CHL Sport Auto efter många år , och inleder samarbet med nya teamet Trajectus Motorsport som ägs av trefaldige vinnaren Le mans 24-timmars. Andrea Mabellini flyttar till Delta Racing och blir teamkompis med sin bästa vän Alberto Battistolli.

Entry list finner du HÄR

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter