Skip to content

Kalle Rovanperä inleder sin säsong i Rally Sweden

2023 års världsmästare Kalle Rovanperä, bestämde sig inför årets säsong att enbart köra en del deltävlingar av WRC . En av de tävlingarna är nästa helgs Rally Sweden och blir ”den flygande finnens” första start för säsongen . Kalle som har en seger i det svenska VM rallyt hittills .
-” Det är spännande att starta vår säsong med ett evenemang som Rally Sweden. Jag tycker alltid om att köra på snö och det är en av de bästa känslorna man kan ha i en rallybil. Det har varit voolt att komma tillbaka i bilen under senaste veckan på Arctic Rally som test . Sverige har varit en bra tävling för oss tdigare, men förra året var vi inte så starka,så iår vill vi slå tillbaka. Eftersom det är enda snön rallyt är det inte lätt att hitta den perfekta inställningen på bilen med bra några dagars test under dessa förhållanden. Men jag tycker att vi har hittat några användbara saker i våra tester och vi har gått i rätt inriktning, så jag ser fram emot rallyt” säger Kalle Rovanperä

Toyota Gazoo WRT kom med i WRC som fabriskteam 2017 och tog sin första Rally Sweden seger med nuvarande teamchefen Jari-Matti Latvala som segrare . Totalt har teamet tagit segern i det Svenska VM rallyt fyra gånger av sex möjliga. Det finska teamet kommer till Svenska Rallyt nästa helg med fyra WRC bilar , Förutom Rovanperä , Elfyn Evans , Talamo Katsuta, den fjärde Toyota Yaris kommer köras precis som ifjol av Lorenzo Bertelli.

I samband med årets premiär tävling Rally Monte Carlo , var det också debut för Toyotas GRYaris Rally 2 , Till nästa helgs VM rally i Umeå kommer sju förare till start i Rally 2 Toyotan. Sami Pajari, Georg Linnamäe, Roppe Korhonen, Jan Solans samt 2 japanska förare i teamets challenge program. Yuki Yanamoto och Hikaru Kogure.

Svenska Rallyt startar den 15 Februari och avslutas 18 Februari.

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter