Skip to content

Gus och Jonas fortsätter i Skoda

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Engelsmannen Gus Greensmith och svenska kartläsaren Jonas Andersson , fortsätter tillsammans i år med Toksport i en Skoda Fabia. Rally 2 . Gus o Jonas som efter ett lyckosamt 2023 med en andra plats i WRC2 mästerskapet , kommer köra full säsong i klassen för det Tyska Toksport teamet.
-”Det är fantastikt att får köra Skoda ännu ett år. Vi hade stora framgångar tillsamman med Toksport 2023, och vi delar båda den kollektiva ambitionen att köra om världsmästartiteln, men istället för att sluta tvåa är vårt mål att vara en plats högre och vinna mästerskapet 2024. Det är målet” säger 27 årige Gus Greensmith till wrc.com

Gus och Jonas Andersson började sitt samarbete redan 2021 då i Rally 1 klassen för M-Sport , Inför 2023 blev Greensmith utan styrning men samarbete fortsatte mellan de båda i Toksport och Skoda ifjol. Jonas som för fem dagar sedan fyllde 47 år började sin WRC karriär redan 2021 , då tillsammans med P-G Andersson, sedan dess har notläsningen resulterat i 188 starter, och är därmed en av de mest erfarna nu aktiva kartläsare.
27 årige Gus Greensmith började sin WRC karriär i M-sport 2015 innan det blev Skoda ifjol, ett år som blev ett av de bästa säsongerna för engelsmannen med 2 totalsegrar och 17 sträcksegrar.

Om det blir start i Monte Carlot rallyt redan är ännu känt, men det är klart att Gus o Jonas kommer till start i Svenska Rallyt 15-18 Februari

Dela

Läs mer

Mille Johansson och Calle Carlberg dominerar i Las Palmas
Efter tio körda sträckor av asfaltsrallyt i ERC Rally Islas...
Dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4J efter dag 1
Det är dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4 Junior klass...
Mille o Calle i topp
För Juniorerna i ERC Mille Johansson/Johan Grönvall Opel Corsa Ralkly...
Över 8000 på Rally Islas inlednings super special
Andra deltävlingen i ERC Rally Islas Canarias, den första på...
Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias
Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra...
Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter