Skip to content

Rally Sweden fram till 2027

Rally Sweden Umeå 2022 Foto Tony Welam

Ett nytt avtal har tecknats mellan Rally Sweden och WRC promotor, vilket innebär att svenska VM rallyt kommer att köras fram till 2027 med Umeå som bas. Avtalet som är på tre år, är det längsta kontraktet som tecknats mellan de båda parterna:
Underbart, skönt och spännande. Vi vet att vi tillsammans med Umeå och regionen har en otrolig potential att utveckla Rally Sweden än mer, både som tävling, men också som det event och den folkfest det redan etablerat sig som, så det känns riktigt bra att vi nu har avtalet på plats, säger Anna Nordkvist, vd för Rally Sweden och fortsätter
Jag tror att både Rally Sweden och Umeå sedan flytten har levererat över allas förväntan. Vi har haft två fantastiska VM-tävlingar. Rikligt med snö och en utveckling av den publika delen av Rally Sweden där Red Barn Arena är hjärtat. När vi såg flygbilderna över Red Barn i vintras tror jag vi var många som häpnade över vilket enormt publikt event Rally Sweden är. Att nu veta att vi tillsammans med Umeå, regionen, markägare, partners, föreningar och alla våra älskade funktionärer får fortsätta bygga detta i tre år till efter nästa års rally är bara positivt, säger Nordkvist. 

WRC Promoters Event Director Simon Larkin är också nöjd med avtalet
 –Det här avtalet säkrar Sveriges plats i FIA World Rally Championship de kommande tre åren efter 2024 och värnar om framtiden för WRC:s enda rena vinterrally. Flytten norrut till Umeå har visat sig vara en riktig framgång och vi tackar Västerbottensregionen för det stöd och det varma välkomnande vi får när vi kommer till Umeå med vår VM-serie.

Årets upplaga av VM Rallyt Rally Sweden körs 15–18 februari och är andra deltävlingen i 2024 års WRC kalender.

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter