Skip to content

Esapekka Lappi i Hyundai 2024 som deltidförare

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Idag meddelande Hyundai Motorsport att man tecknat nytt kontrakt med Esapekka Lappi inför 2024 . Esapekka Lappi som överraskande lämnade Toyota inför årets säsong för en full säsong i Hyundai, kommer under 2024 inte få köra full säsong utan kommer dela teamets tredje bil med någon anna förare som ännu inte tillkännagjorts. Vilka deltävlingar som 32 åringen finländaren får köra är ännu inte spikat. Lappi som trots en upp o ner säsong hittils tagit en andra plats Rally Sardinien och tre tredej platser Kroatien,Portugal och Estonia.

Hyundai Motorsports teamchef Cyril Abiteboul :
”Vi är glada att tillkännage nästa bit i 2024-pusslet med Esapekka och Janne kvar i vårt team under den kommande säsongen. Deras roll blir att stötta Thierry och Ott i mästerskapet, samt att fokusera på att utveckla bilen – något som Esapekka har visat att han är särskilt bra på i år. Vi tror att detta är en formidabel styrka som kan hjälpa oss att nå våra mål och ta hem fler segrar. Vi håller fortfarande på att slutföra den fullständiga bilden för den kommande säsongen och kommer att tillkännage våra planer i sinom tid, men just nu är vi glada över att ha en så stark uppställning vid rodret för våra WRC-utmanare.”

Själv säger Esapekka Lappi:
”Jag är mycket glad och tacksam över att fortsätta mitt partnerskap med Hyundai Motorsport in i WRC-säsongen 2024. Jag känner mig väldigt bekväm i teamet; vi har byggt upp en fantastisk kontakt under det senaste året och vi har visat att vi har paketet för att bli framgångsrika. Jag har fortfarande viljan att utvecklas och lyckas i rally framöver, och jag skulle vilja vinna med det här teamet. Nästa år kommer säkert att bli annorlunda och intressant på många sätt, vilket kommer att motivera mig att vara en lagspelare, såväl som att söka personlig framgång, i ett försök att få en starkare säsong 2024.”

Dela

Läs mer

Över 8000 på Rally Islas inlednings super special
Andra deltävlingen i ERC Rally Islas Canarias, den första på...
Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias
Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra...
Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter