Skip to content

Oliver Solberg anlitar amerikansk agent

Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Oliver Solberg avslutade sin WRC2 säsong tillsammans med Toksport i samband med Rally Chile förra månaden. Det blev två segrar Rally Sweden och i avslutningstävlingen Rally Chile och 91 poäng i mästerskapet, inför de två sista deltävlingar Central European Rally och Rally Japan ger poängen hittills en fjärde plats.
Vad som kommer hända inför 2024 är ännu inte klart, tre alternativ ligger på bordet för 22 årige Oliver, fortsättning med Toksport i WRC, eget team eller kontrakt med något av de tre fabriksteamen. Pappa Petter och Mamma Pernilla har varit hans agenter under åren , men inför 2024 har Oliver anlitat en amerikansk agent för jobbet. I en intervju med tidningen Folkbladet om sina drömmar inför nästa år säger Oliver Solberg
-”Det är klart att drömmen hade varit WRC, även om ett eget team också hade varit coolt. Men Toyota hade varit häftigt”. säger Solberg

Pappa Petter Solberg har ju tidigare varit fabriksförare och frontman för Subaru under åren 2000–2008. 2003 blev han världsmästare tillsammans med Subaru. Många rykten under de två senaste åren att Subaru kommer tillbaka som fabriksteam. Toyota och Subaru har jag redan ett samarbete och inför Rally Japan har Toyota chefen Aki Toyoda inbjudit Subaru för diskussioner om comeback som ett eget team. I samband med detta har spekulationer börjat om att Petter Solberg skulle bli teamchef. Petter som själv har sagt i flera intervjuer att planerna är ett eget team. I hemorten Torsby byggs det nya stora lokaler för att öka motorsportverksamheten, ett tecken kanske på att något är på gång hos Familjen Solberg.

2019 körde Oliver Subaru i Amerikanska Mästerskapet för Subaru Motorsport USA, där han slutade på en tredje plats totalt i ARA efter tre segrar och 49 sträcksegrar.

Inför 2024 är det bara Hyundai som hittills offentligt gjort två förare av planerade 4 inför säsongen, Thierry Neuville och Ott Tänak. Toyota vill förnya sina kontrakt med Kalle Rovanperä, Elfyn Evans och Takamoto Katsuta förhandlingar pågår, För Sebastien Ogier som varit teamets fjärde förare med inhopp i vissa deltävlingar pågår förhandlingar om fortsättning, men även med Hyundai. I M-Sport lägret som tappade Ott Tänak är föraruppställningen helt öppen, De båda fransmännen Adrien Fourmaux och Pierre-Louis Loubet platser i det engelsk baserade privat Ford teamet är väldigt osäker.

Dela

Läs mer

Toyota satsar på femte raka segern
För första gången under säsongen 2024 kommer teamet att kunna...
Svensk rally historia skrevs i Rally Islas
För första gången i nuvarande form av ERC4 Junior, skrev...
Mille Johansson segrade i Rally Islas
Vilken inledning av internationella karriären för 19 åriga Mille Johansson...
Mille Johansson och Calle Carlberg dominerar i Las Palmas
Efter tio körda sträckor av asfaltsrallyt i ERC Rally Islas...
Dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4J efter dag 1
Det är dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4 Junior klass...
Mille o Calle i topp
För Juniorerna i ERC Mille Johansson/Johan Grönvall Opel Corsa Ralkly...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter