Skip to content

Sebastien Ogier ser fram emot Grekland

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sebastien Ogier gör sin sjätte start för året i WRC för Toyota i nästa helgs Acropolisrallyt. På de fem starter han gjort hittills har det blivit 3 segrar den senaste i Safari Rallyt i Juni. Ogier som har en seger i rallyt 2011 då med Citroen. Det grekiska rallyt var inte med i WRC kalendern från 2014–2020, 2021 var Ogier heltids förare för Toyota och kom på en tredje plats i det grekiska rallyts comeback. Ifjol körde Sebastien enbart 6 deltävlingar och avstod Acropolis.
-” Jag har haft en trevlig ledighet sedan Safari Rallyt, men jag är exalterad över att komma tillbaka och att få köra i Grekland. Jag gillar verkligen rallyt och landet. Under större delen av min karriär som heltidsförare fanns det inte med kalendern, men nu är det tillbaka och jag har motivation att göra det bra där. Jag har vunnit en gång rally en gång, och som alltid kommer planen att vara försöka kämpa för seger. Vanligtvis på den här typen av rally med torrt grus borde min startposition som femte startande under fredagen hjälpa mig. Men för två år sedan hade vi faktiskt ett ganska blött och lerigt rally då slutade jag trea, så låt oss se. På den här typen underlag måste du vara snabb med också ta dig igenom utan problem, vägarna är väldigt stenigas och det är påfrestande för däcken o bilen”. Säger Sebastien Ogier.

Toyota leder märkes VM med 65 poäng och två förare i teamet är i VM topp Kalle Rovanperä 170 poäng och Elfyn Evans 145,11poäng före Hyundai föraren Thierry Neuville. Takamoto Katsuta som i Grekland kör Toyota teamets fjärde i Grekland är på en sjunde plats i VM tabellen med 58 poäng.

-” Vi har haft bra resultat på de senaste rallyna och vi hoppas kunna fortsätta med det i Grekland, men vi vet precis hur utmanande Acropolisrallyt kan vara. Förra året var det ett mycket svårt rally för vårt team, men det motiverar oss att göra bättre för oss denna gång. Vi har utvecklat Yarisen Rally 1 mycket för det grova och torra grusrallyt. Naturligtvis, om det blir förblir torrt kommer Kalle och Evans sannolikt att möta de tuffaste förhållandena i början av rallyt, men vi hoppas att vi fortfarande kan kämpa för starka resultat med dem. Och det skall bli fantastiskt att också ha Seb med oss en gång till och sikta på att nå ännu en seger”. Säger Toyotas Team Chef Jari-Matti Latvala.

Som vanligt börjar rallyt på torsdagen i huvudstaden Aten och Olympiastadion följt av en helt ny superspecial kring strandpromenaden i Aten. Därifrån drar rallyt västerut till Loutraki som fungerar som ett nav för fredagens etapp två etapper, innan man drar norrut till Lamia som är centra för rallyt för lördag o söndag. Lördagen blir rallyt längsta dag med 70,76 SS kilometer.
I fjol blev det trippel för Hyundai genom Neuville, Tänak och Sordo på tredje plats. Pierre-Louis Loubet och Craig Breen på fjärde plats respektive femte plats, båda i Ford Puma för M-Sport. Bästa Toyota förare var Takamoto Katsuta på en sjätte plats, Kalle Rovanperä på en femtonde plats.

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter