Skip to content

Familjefight i Royal Rally Legend

Oliver Solberg kör hela ERC deltävlingen i VW Polo Gti, Petter Solberg i Citroen C4 WRC, Pernilla Solberg Mitsubishi Grupp N och Henning Solberg i Toyota Celica GT Four. I Legnd tävlingen

Hela familjen Solberg kommer att samlas för en familje fight i samband med Bauhaus Royal Rally Scandinavias legend tävling 6-8 Juli .

Oliver Solberg kommer med sin VW Polo tillsammans med Elliot Edmondsson i ERC och kör inte Legend rallyt . Medan Pappa Petter kommer i sin Citroen C4 WRC som han körde 2010 kartläsaren blir mamma Tove. Pernilla återförenas med sin tidigare kartläsare Ulrika Mattsson i en Mitsubishi Grupp N Lancer Evo VI som de tillsammans tävlade i VM 2000. Petters bror Henning Solberg kommer i Petters Toyota Celica Turbo 4 WD tillsammans med hustrun Maud.

Det kommer bli en speciell upplevelse säger Petter Solberg .
-”Vad kan jag säga? Det kommer bli en mycket speciell vecka för oss. För mig är det väldigt coolt att jag får min mamma i en rallybil. Som ni vet är hon själv en fantastisk förare-hon har tagit så många norska Autocross titlar , Hon är 72 år och jag är säker på att hon kommer att ge mig några råd när vi står på startlinjen”. .säger Petter och fortsätter ”Ärligt talat , när vi först hörde talas om planerna för det här rallyt var vi helt bakom det, För Värmland är det här stort evenemang och en stor grej. Det har varit ett par år utan Rally Sweden i området, så att få tillbaka rallysporten näst högsta nivå är mycket viktigt, Och det är mycket för oss Solberg också. familj, vänner och partners som kommer till rallyt det är fantastiskt sätt att visa dem vad vi gör hela våra liv ” avslutar Petter.

Förutom Solberg familjen kommer bland annat även flerfaldige Svenska Mästaren Mats Jonsson, Bror Danielson, Stig Blomqvist med flera.

Rally Legend kör två sträckor Shakedown sträckan Bäck och Power Stage Colins Crast .

Dela

Läs mer

Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...
Igår kom tillståndet
Igår kom tillståndet för arrangörerna av ERC deltävlingen Bauhaus Royal...
P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter