Skip to content

Sebastien Ogier på väg mot rekord

Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Fransmannen Sebastien Ogier är på väg att ta sin nionde seger i Rally Monte Carlo och blir den med mest segrar i Rally Monte Carlo, en seger mer än landsmannen Sebastien Loeb. Den första seger för Ogier var 2009 i en Peugoet 207 S2000 året som Monte Carlo inte var med i WRC kalendern . Sedan dröjde det fram till 2014 innan första WRC segern kom i Volkswagen Polo R följt av 2015 och 2016. 2017 och 2018 blev det seger med M-Sport i Ford Fiesta WRC, 2019 i Citroen C3. 2021 för Toyota. Och med en ledning med 17,2 sekunder inför årets sista två sträckor kan det bli den nionde och ett rekord för Fransmannen.
2022 års Världsmästare är på en andra plats inför de avslutande sträckorna, Thierry Neuville trea, dryga 20 sekunder efter Ogier. Elfyn Evans fyra, Ott Tänak som gör sin första start i Ford Puma på en femte plats dryga två minuter efter Toyota förarna i topp.

Nikolay Gryazin leder med 9,7 sekunder före hårt jagande Yohan Rossel som tagit in 6 sekunder på dagens två körda sträckor efter två sträcksegrar. Oliver Solberg som i Monte står över WRC2 utan kör enbart i RC2 klassen och ligger på en sjätte plats inför avslutning efter både punktering och avåkning under helgen.

Återstående sträckor av Rally Monte Carlo 2023 Luceram/Lantosqeu 18,82 km kl 10,40 och Power Stage sträckan La Bollene-Vesuble/Col de Turini 3 15,12 km kl 12.18

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter