Skip to content

Sebastien Ogier på väg mot rekord

Sebastien Ogier (FRA) Vincent Landais (FRA) // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Fransmannen Sebastien Ogier är på väg att ta sin nionde seger i Rally Monte Carlo och blir den med mest segrar i Rally Monte Carlo, en seger mer än landsmannen Sebastien Loeb. Den första seger för Ogier var 2009 i en Peugoet 207 S2000 året som Monte Carlo inte var med i WRC kalendern . Sedan dröjde det fram till 2014 innan första WRC segern kom i Volkswagen Polo R följt av 2015 och 2016. 2017 och 2018 blev det seger med M-Sport i Ford Fiesta WRC, 2019 i Citroen C3. 2021 för Toyota. Och med en ledning med 17,2 sekunder inför årets sista två sträckor kan det bli den nionde och ett rekord för Fransmannen.
2022 års Världsmästare är på en andra plats inför de avslutande sträckorna, Thierry Neuville trea, dryga 20 sekunder efter Ogier. Elfyn Evans fyra, Ott Tänak som gör sin första start i Ford Puma på en femte plats dryga två minuter efter Toyota förarna i topp.

Nikolay Gryazin leder med 9,7 sekunder före hårt jagande Yohan Rossel som tagit in 6 sekunder på dagens två körda sträckor efter två sträcksegrar. Oliver Solberg som i Monte står över WRC2 utan kör enbart i RC2 klassen och ligger på en sjätte plats inför avslutning efter både punktering och avåkning under helgen.

Återstående sträckor av Rally Monte Carlo 2023 Luceram/Lantosqeu 18,82 km kl 10,40 och Power Stage sträckan La Bollene-Vesuble/Col de Turini 3 15,12 km kl 12.18

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter