Skip to content

RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC kalendern redan 1991 fram till 2019 förutom 1994 . Stod över 2020 och 2021 för att göra comeback i år. När WRC kalendern presenterades i fredags stod klart att RACC får stå över igen och enligt källor till worldrally så var årets RACC rally, som vanns av av Sebastien Ogier det sista spanska rallyt . Enligt WRC promotorns talesperson för kalendern Simon Larkin , så fanns det fler intressenter än de 13 som är med 2023, och man valde det unika o historiska Central Europe rally med tre länder som arrangörer Tjeckien,Tyskland och Österike istället för RACC rallyt. Spanien var inte ensam om att bli besviken att inte få arrangera WRC nästa år, New Zealand som efter 12 års frånvaro gjorde comeback i år och hade räknat med att få vara med 2023 men så blev inte fallet även Rally Ypres fick stå över.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter