Skip to content

RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC kalendern redan 1991 fram till 2019 förutom 1994 . Stod över 2020 och 2021 för att göra comeback i år. När WRC kalendern presenterades i fredags stod klart att RACC får stå över igen och enligt källor till worldrally så var årets RACC rally, som vanns av av Sebastien Ogier det sista spanska rallyt . Enligt WRC promotorns talesperson för kalendern Simon Larkin , så fanns det fler intressenter än de 13 som är med 2023, och man valde det unika o historiska Central Europe rally med tre länder som arrangörer Tjeckien,Tyskland och Österike istället för RACC rallyt. Spanien var inte ensam om att bli besviken att inte få arrangera WRC nästa år, New Zealand som efter 12 års frånvaro gjorde comeback i år och hade räknat med att få vara med 2023 men så blev inte fallet även Rally Ypres fick stå över.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter