Skip to content

JWRC premiär i Rally Sweden för femte året

Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit öppnings rally för Juniorerna, så även 2023. Det blir fem deltävlingar 2023 Rally Sweden 9-12 Februari (snö/is , Croatia Rally 20-23 April (Asfalt), Rally Italia Sardegna 1-4 Juni (grus), Rally Estonia 20-23 Juli (grus) och avslutning liksom i år Acropolisrallyt 7-10 September (grus).

Maciej Woda . FIA Junior WRC Championship Manager säger
-” Junior WRC är stolt över att leverera en jämnt fördelat, balanserad kalender som representerar kärnan i FIA World Rally Championship. All fem deltävlingar
kommer vi att erbjuda något annorlunda. Jag tror att varje omgång kommer kräver ett speciellt tillvägagångsätt och färdigheter , vilket är mycket viktigt för oss att rigoröst testa alla våra förare och ta reda på vem som verkligen har vad som krävs för att bli stjärna i WRC. Målet är att förare o kartläsare 2023 skal ska uppleva så många delar som möjligt av WRC , vilket gör den perfekta introduktionen till värdsscenen samtidigt som de som de väcker aprit för framtyda framgångar. Den spännande kalendern 2023 kompletteras som den perfekta introduktionen till WRC deltävlingen med ekipage som tävlar i den fyrhjulsdrivna Fiesta Rally 3.

Årets JWRC som avslutades i Acropolisrallyt vanns för första gången i historien av Estländska föraren Robert Virves som i de två avslutade tävlingarna Estland och Grekland tillsammans med svenska kartläsaren Julia Thulin som tillsammans tog en andra plats i Estland och seger i den Grekiska finalen.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter