Skip to content

Allt förändrades på dagens sista sträcka

Det var 4 Toyota i topp inför dagens sista sträcka men punktering för Ogier och blockering av Breen förändrade allt.

Inför dagens sista sträcka av Rally Safaris första dag, var det fyra Toyota förare i täten, Ogier, Katsuta, Rovanperä och Evans . Hyundais Ott Tänak, femma 18,9 efter Evans- Men på sista sträckan, SS7 Kedong 2 31,25 förändrades allt. Rally ledaren Sebastien Ogier fick punktering . Takamoto Katsuta som var på en andra plats men tappade till fjärde plats efter tappat tid för Craig Breen som kört av, blockerade vägen vilket gjorde att Ott Tänak kunde överta tredje platsen 1,3 före Toyotas unga Japan, som förmodligen får en justerad tid av arrangörerna och då tar tillbaka tredje platsen. Ny ledare inför morgondagen Kalle Rovanperä 22,4 före teamkamraten Elfyn Evans . Tänak 2,9 efter. M-Sport har haft en jobbig dag, Sebastien Loeb fick bryta på transporten till service efter motorbrand. Craig Breen fick först punktering på den långa sträckan men körde av senare på sträckan. Adrien Fourmaux fick bryta med tekniska problem på SS5. Gus Greensmith är enda M-Sports förare som är kvar av Ford Teamet, 14 minuter efter täten efter punkteringar med mera. Sebastien Ogier åkte ner till sjätte plats efter sin punktering och är 2,08 efter Rovanperä. Oliver Solberg är frustrerad av vägarna och är inte nöjd efter dagen, är på en sjunde plats 4,27,1 efter.
Kajetan Kajetnowicz leder WRC 2 1,13,5 och är på en åttonde plats totalt, Sean Johnston tvåa i WRC 2 1,13 efter Kajetan

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter