Skip to content

Allt förändrades på dagens sista sträcka

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Det var 4 Toyota i topp inför dagens sista sträcka men punktering för Ogier och blockering av Breen förändrade allt.

Inför dagens sista sträcka av Rally Safaris första dag, var det fyra Toyota förare i täten, Ogier, Katsuta, Rovanperä och Evans . Hyundais Ott Tänak, femma 18,9 efter Evans- Men på sista sträckan, SS7 Kedong 2 31,25 förändrades allt. Rally ledaren Sebastien Ogier fick punktering . Takamoto Katsuta som var på en andra plats men tappade till fjärde plats efter tappat tid för Craig Breen som kört av, blockerade vägen vilket gjorde att Ott Tänak kunde överta tredje platsen 1,3 före Toyotas unga Japan, som förmodligen får en justerad tid av arrangörerna och då tar tillbaka tredje platsen. Ny ledare inför morgondagen Kalle Rovanperä 22,4 före teamkamraten Elfyn Evans . Tänak 2,9 efter. M-Sport har haft en jobbig dag, Sebastien Loeb fick bryta på transporten till service efter motorbrand. Craig Breen fick först punktering på den långa sträckan men körde av senare på sträckan. Adrien Fourmaux fick bryta med tekniska problem på SS5. Gus Greensmith är enda M-Sports förare som är kvar av Ford Teamet, 14 minuter efter täten efter punkteringar med mera. Sebastien Ogier åkte ner till sjätte plats efter sin punktering och är 2,08 efter Rovanperä. Oliver Solberg är frustrerad av vägarna och är inte nöjd efter dagen, är på en sjunde plats 4,27,1 efter.
Kajetan Kajetnowicz leder WRC 2 1,13,5 och är på en åttonde plats totalt, Sean Johnston tvåa i WRC 2 1,13 efter Kajetan

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter