Skip to content

Allt förändrades på dagens sista sträcka

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Det var 4 Toyota i topp inför dagens sista sträcka men punktering för Ogier och blockering av Breen förändrade allt.

Inför dagens sista sträcka av Rally Safaris första dag, var det fyra Toyota förare i täten, Ogier, Katsuta, Rovanperä och Evans . Hyundais Ott Tänak, femma 18,9 efter Evans- Men på sista sträckan, SS7 Kedong 2 31,25 förändrades allt. Rally ledaren Sebastien Ogier fick punktering . Takamoto Katsuta som var på en andra plats men tappade till fjärde plats efter tappat tid för Craig Breen som kört av, blockerade vägen vilket gjorde att Ott Tänak kunde överta tredje platsen 1,3 före Toyotas unga Japan, som förmodligen får en justerad tid av arrangörerna och då tar tillbaka tredje platsen. Ny ledare inför morgondagen Kalle Rovanperä 22,4 före teamkamraten Elfyn Evans . Tänak 2,9 efter. M-Sport har haft en jobbig dag, Sebastien Loeb fick bryta på transporten till service efter motorbrand. Craig Breen fick först punktering på den långa sträckan men körde av senare på sträckan. Adrien Fourmaux fick bryta med tekniska problem på SS5. Gus Greensmith är enda M-Sports förare som är kvar av Ford Teamet, 14 minuter efter täten efter punkteringar med mera. Sebastien Ogier åkte ner till sjätte plats efter sin punktering och är 2,08 efter Rovanperä. Oliver Solberg är frustrerad av vägarna och är inte nöjd efter dagen, är på en sjunde plats 4,27,1 efter.
Kajetan Kajetnowicz leder WRC 2 1,13,5 och är på en åttonde plats totalt, Sean Johnston tvåa i WRC 2 1,13 efter Kajetan

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter