Skip to content

Solberg upp till sjätte plats

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg tillsammans med nya kartläsaren Craig Drew är på en sjätte plats totalt och går mitt sitt bästa resultat någonsin i sin fjärde WRC start

Efter 12 körde sträckor i det spanska RACC rallyt är Oliver Solberg med nya kartläsaren Craig Drew på en sjätte plats totalt efter en stabil körning. Solberg som gör sin fjärde start i WRC klassen för Hyundai har en sjunde plats i Arctic Rally Finland som bästa resultat tidigare i år. Solberg och Drew har haft sträck tider runt sjunde plats under hela rallyt och har varit snabbare än de båda M-Sports förarna Greensmith o Fourmaux på en del sträckor. Leder rallyt inför kvällens sista korta sträcka Salou 2,15 km gör Thierry Neuville 14,2 sekunder före Elfyn Evans, Sebastien Ogier på en tredje plats tog sin första sträckseger på SS12 men är 18,0 sekunder upp till teamkamraten Evans . Sordo på en fjärde plats och Rovanperä på en femte plats . I WRC2 är det fortfarande fransk ledning i form av Eric Camilli som har Teemu Suninen 25,9 bakom sig. Emil Lindholm har haft hand om ledningen i WRC 3 sedan första sträckan och är 31,3 före hemmaföraren Pepe Lopez. I JWRC är det dramatiskt då totalledaren Jon Armstrong har fått bryta efter avåkning, Inför sista sträckan för dagen är det dubbelt finskt i topp Sami Pajari 15,7 före Lauri Joona .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter