Skip to content

Solberg upp till sjätte plats

Oliver Solberg tillsammans med nya kartläsaren Craig Drew är på en sjätte plats totalt och går mitt sitt bästa resultat någonsin i sin fjärde WRC start

Efter 12 körde sträckor i det spanska RACC rallyt är Oliver Solberg med nya kartläsaren Craig Drew på en sjätte plats totalt efter en stabil körning. Solberg som gör sin fjärde start i WRC klassen för Hyundai har en sjunde plats i Arctic Rally Finland som bästa resultat tidigare i år. Solberg och Drew har haft sträck tider runt sjunde plats under hela rallyt och har varit snabbare än de båda M-Sports förarna Greensmith o Fourmaux på en del sträckor. Leder rallyt inför kvällens sista korta sträcka Salou 2,15 km gör Thierry Neuville 14,2 sekunder före Elfyn Evans, Sebastien Ogier på en tredje plats tog sin första sträckseger på SS12 men är 18,0 sekunder upp till teamkamraten Evans . Sordo på en fjärde plats och Rovanperä på en femte plats . I WRC2 är det fortfarande fransk ledning i form av Eric Camilli som har Teemu Suninen 25,9 bakom sig. Emil Lindholm har haft hand om ledningen i WRC 3 sedan första sträckan och är 31,3 före hemmaföraren Pepe Lopez. I JWRC är det dramatiskt då totalledaren Jon Armstrong har fått bryta efter avåkning, Inför sista sträckan för dagen är det dubbelt finskt i topp Sami Pajari 15,7 före Lauri Joona .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter