Skip to content

Elfyn Evans snabbast

En revansch- sugen Elfyn Evans efter Rally Croatia var snabbast på dagens shakedown i Portugal. Segraren från 2019 Ott Tänak nästa bästa tid.

Toyotas Elfyn Evans som i Rally Kroatien hade en kamp med team kollegan Sebastien Ogier, en kamp som slutade med differens med 0,6 sekunder till Ogiers fördel. Inför årets första shakedown på grus inför morgondagens start av fjärde deltävlingen i WRC Rally Portugal, var Elfyn Evans snabbast efter bästa tiden på sin fjärde runda 3,05,9 . Ott Tänak som vann i Portugal senast 2019, fick andra bästa tiden på sin tredje runda 3,06,1. . Toyotas Kalle Rovanperä var bara 0,1 efter Tänak . Även ungtupp nr 2 i Toyota teamet,Takamoto Katsuta slog till med en fjärde tid på shakedown 3,06,7 0,1 före Sebastien Ogier. M-Sports Gus Greensmith fick tekniska problem på sin Fiesta inför shakedown och kunde bara köra en runda.
I WRC2 var Arctic Rally Finland vinnaren, Esapekka Lappi snabbast 0,4 före landsmannen Teemu Suninen. För svenskarna i WRC2 klassen Oliver Solberg och Tom Kristensson blev det sjätte respektive åttonde bästa tid i klassen.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter