Skip to content

Elfyn Evans snabbast

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

En revansch- sugen Elfyn Evans efter Rally Croatia var snabbast på dagens shakedown i Portugal. Segraren från 2019 Ott Tänak nästa bästa tid.

Toyotas Elfyn Evans som i Rally Kroatien hade en kamp med team kollegan Sebastien Ogier, en kamp som slutade med differens med 0,6 sekunder till Ogiers fördel. Inför årets första shakedown på grus inför morgondagens start av fjärde deltävlingen i WRC Rally Portugal, var Elfyn Evans snabbast efter bästa tiden på sin fjärde runda 3,05,9 . Ott Tänak som vann i Portugal senast 2019, fick andra bästa tiden på sin tredje runda 3,06,1. . Toyotas Kalle Rovanperä var bara 0,1 efter Tänak . Även ungtupp nr 2 i Toyota teamet,Takamoto Katsuta slog till med en fjärde tid på shakedown 3,06,7 0,1 före Sebastien Ogier. M-Sports Gus Greensmith fick tekniska problem på sin Fiesta inför shakedown och kunde bara köra en runda.
I WRC2 var Arctic Rally Finland vinnaren, Esapekka Lappi snabbast 0,4 före landsmannen Teemu Suninen. För svenskarna i WRC2 klassen Oliver Solberg och Tom Kristensson blev det sjätte respektive åttonde bästa tid i klassen.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter