Skip to content

Oliver Solberg väljer bort WRC2 poäng i Monte

Oliver Solberg/Aaron Johnston väljer bort WRC 2 poäng i Monte Carlo Bild: Solberg Media

Åtta valfria rallyn varav minst ett utanför Europa för WRC poäng. Solberg väljer bort Monte Carlo Rallyt

WRC2 reglerna säger att man kan delta i samtliga deltävlingar under året. Men det är bara åtta valfria deltävlingar , varav minst ett utanför Europa , och man får räkna sju av tävlingarna för poäng i WRC championship. Oliver Solberg med kartläsaren Aaron Johnston var tidigare anmäld för poäng i klassen till helgens Monte Carlo men har nu valt bort rallyt. Enligt Solberg handlar det enbart om taktiska skäl, till tidningen NWT säger Solberg:
Det här är en av de svåraste tävlingarna i VM och erfarenhet är nyckel, Jag har bara kört här en gång tidigare så det handlar om att lära sig, och det är därför jag inte kör om VM poäng. Jag fokuserar på att få bra erfarenhet för framtiden . Säger den 19 årige Oliver Solberg.
Planerna är att delta fullt i klassen till ersättningstävlingen för Rally Sweden , Artic Lappland Rally i slutet av Februari. En tävling som även kördes för 14 dagar sedan som en deltävling i Finska Mästerskapen, Där Solberg i sin allra första start för Hyundai N Motorsport blev trea totalt och en andra plats i R5 klassen.

Åtta förare är anmälda i WRC 2 klassen till Monte Carlo, 3 förare är anmälda för att plocka VM poäng , Fransmannen Adrien Fourmax Ford Fiesta MK II ,anmäld även för teammästerskapen M-Sport. Nikolay Gryazin Volkswagen Polo GTi anmäld enbart för teammästerskapen för Movisport. Eric Camilli för både förar o teammästerskapen, Citroen C3 Sports & You, Sean Johnston anmäld till mästerskapen Citroen C3 för teamet Sainteloc Junior Team. Övriga i klassen är inte anmälda för mästerskapspoäng. Marco Bulacia/Marcelo Ohannesian, Andreas Mikkelsen/Ola Floene båda Skoda Fabia Evo för teamet Toksport. Oliver Solberg/Aaron Johnston Hyundai NG i20 Hyundai Motorsport N, Enrico Brazzoli/Maurizio Barone Skoda Fabia team Movisport

Du föjer Monte Carlo Rallyt i vår live blog, Facebook och Twitter. Tidtabell, Anmälningslista hittar du på vår hemsida under Monte Carlo Rally.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter