Skip to content

Solberg upp till fjärde plats

Oliver Solberg klättrade upp till en fjärde plats och närmar sig ERC1 Junior titel , M-Sports Fourmaux övertog ledningen.

Det omväxlande vädret på rally Islas Canarias sträckor, spelade en stor roll även idag. På dagens första sträcka drabbades ERC ledaren Lukyanuk av avåkning i sista kurvan före målgång , Nil Solans rallyledaren inför dagens etapp fick dubbelpunktering och hade bara ett reserv med sig Trots avåkning på SS10 för fransmannen och M-Sports WRC 2 förare Adrien Fourmax  kunde han ta över ledningen och leder rallyt med 33,4 sekunder före Yoann Bonato, inför rallyts sista fyra sträckor. En som tydligen valt rätt däck inför dagens etapp är Oliver Solberg, sjua efter gårdagens etapp 1,30,1, efter förmiddagens fyra sträckor, klättrat upp till en fjärde plats inför eftermiddagen och närmar sig alltmer Championship titeln i ERC1 Junior , då värsta konkurrenten till titeln Gregory Munster är på en tjugonde plats drygt 3 minuter efter Solberg. Rallyt asvlutas i eftermiddag med fyra sträckor och strax efter 17.00 får vi veta om Sverige har en ERC1 Junior Champion.

Följ upplösningen av 2020 års ERC Final på vår live text .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter