Skip to content

Rally Finland i fara

Rally Finland 2019 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Problemen för WRC rallyarrangörerna fortsätter i Covid 19 spåren. Rally Argentina och Rally Italia Sardegna har skjutits upp. Safari Rallyt som skulle göra comeback i år har fått lämna återbud.  Neste Rally Finland med utsatt datum 6-9 Augusti är i fara.

För att en världsmästare skall kunna koras så krävs minst sju deltävlingar. Tre har avverkats Monte-Carlo,Sverige samt Mexico då återstår alltså fem deltävlingar. Kvar i kalendern som inte behövt flytta datum hittills är Finland, New Zealand, Turkiet, Tyskland, Wales o Japan . Men nu är det inte bara myndigheternas restriktioner utan nu börjar ekonomin spela allt mer stor roll för WRC existensen 2020. Så nu är New Zealand och den tänkta finalen i Japan i fara, frågan är om Argentina kommer med i år, Det italienska rallyt kommer med all sannolikhet att köras under hösten. För att det skall bli fem deltävlingar till så blir det nog Finland, Italien, Tyskland ,Wales och Argentina. Turkiet kan eventuellt ta Argentinas plats. Men Rally Finland som var tänkt som omstart i augusti ligger allt mer i farozonen för att flyttas. I dagarna kom dom Finska myndigheterna med nya besked som kommer att gälla fram till sista Juli, man öppnar gränserna till Ryssland och dom Baltiska länderna, men förlänger gränsstoppet för Sverige . Om man inte öppnar gränserna kan rallyt komma att flyttas till september eller oktober. En sak är säker att en omstart kommer inte ske förrän tidigast i Augusti , och skall WRC klara av fem deltävlingar för att kora en världsmästare så blir det minst en deltävling i månaden om man räknar med December.  Ett beslut om att ställa in WRC för hela 2020 kommer allt närmare. Blir det ett sådant beslut, kommer Rally Monte Carlo 21-24 Januari 2021 att bli nästa WRC rally.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter