Skip to content

Johan Kristoffersson avslutar WTCR , satsar på rally SM o Svenska rallyt

Johan Kristofferson gör sin sista deltävling i WTCR i helgen Photo Florent Gooden / DPPI

I helgen kör Johan Kristoffersson sista WTCR deltävlingen . Johan som ligger 11:a i totalen inför sista deltävlingen Sepang International Circuit i Malysia. Det blir också sista tävlingen för Kristoffersson i samarbete med Volkswagen Motorsport. Volkswagen som tidigare meddelat att man drar sig ur för att utveckla o bygga upp ett team för en elbil. När projektet beräknas landa är ännu oklart. Johan och Kristoffersson Motorsport har ju under året haft ett bra samarbete med Svenska Volkswagen och Bauhus. Ett samarbete som kommer att fortsätta, säger team chefen Tommy Kristoffersson , och fortsätter:

-Vi har ett gott samarbete med Volkswagen Dealer och Bauhus , ett samarbete som kommer att fortsätta och vår målsättning är att satsa på rally, främst Rally SM, men även start i Svenska Rallyt, satsningen är inte riktigt 100% klart ännu, Men starten i Svenska Rallyt är klar förutom att vi ej anmält oss ännu.

Teamet har ju tre VW Polo R5 i garaget, och under 2019 har ni haft samarbete med Ole-Christian Veiby och Oliver Solberg hur ser det ut 2020
– Oliver Solberg har en egen satsning som presenteras i slutet av månaden, så han finns inte med i planerna för 2020. Ole-Christian Veiby kommer inom kort att presentera ett förslag till oss, När det kommit får vi se om det blir fortsatt samarbete. Gällande dom andra två R5 bilarna har vi olika idéer men ännu inget klart. Vi kikar lite åt rallycrosshållet.

Inför uppladdningen till SM och  Svenska Rallyt kommer Johan Kristoffersson att köra några vintertävlingar i Norge o Sverige.

Dela

Läs mer

Mille Johansson och Calle Carlberg dominerar i Las Palmas
Efter tio körda sträckor av asfaltsrallyt i ERC Rally Islas...
Dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4J efter dag 1
Det är dubbelt svenskt i Rally Islas ERC4 Junior klass...
Mille o Calle i topp
För Juniorerna i ERC Mille Johansson/Johan Grönvall Opel Corsa Ralkly...
Över 8000 på Rally Islas inlednings super special
Andra deltävlingen i ERC Rally Islas Canarias, den första på...
Mille Johansson redo för Rally Islas Canarias
Efter sin tredje plats i Ungern, är det dags föra...
Starkt startfält till gruspremiären i Nyköping
Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter