Skip to content

Oliver Solberg till start i Shell Helix Estonia Rally

Oliver Solberg  Foto: CB media arkiv

17 årige Oliver Solberg fortsätter sitt fullspäckade program 2019 med start i Estonia rallyt , ett arrangemang som i år är en så kallad Promotianal tävling. Solberg med kartläsaren Aaron Johnston kommer till start i en Volkswagen Polo R5. Oliver som är den yngsta föraren någonsin som vunnit ett FIA ERC rally. Estonia rallyt nästa helg blir Solbergs andra start, förra året blev han tvåa i R2 klassen. I år får Oliver tuff konkurrens i R5 klassen med Teemu Suninen, Takamoto Katsuta i nya Ford Fiesta R5 och Eerik Pietarinen, Nikolay Gryazin i Skoda Fabia R5. Totalt är 104 anmälda till rallyt, med WRC förare som Andreas Mikkelsen och Craig Breen i Hyundai, Ott Tänak Toyota och Esa-Pekka Lappi i Citroén. Rallyt startar på lördag, 13 Juli med 5 specialsträckor med rallyts längsta 14,60 km, söndagen avslutas med 4 sträckor.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter