Worldrally.se

Veiby o Andersson tillbaka efter bilbranden.

Jonas Andersson (tv) o Ole Christian Veiby (th) är tillbaka efter bilbranden
för en dryg vecka sedan och klara för start i Sardinien i helgen.

Det har gått knappt en vecka sedan en bilbrand på SS10 i Rally Portugal satte stopp för Ole-Christian Veiby och kartläsaren Jonas Andersson. Nu är paret redo för sjunde deltävlingen i WRC Rally Sardinien. Paret som i Portugal vunnit fem av nio sträckor och var i klassledning innan missödet på lördag. Veiby är nöjd att allt är klart inför Italien starten
-Bilen är reparerad o klar, och jag är absolut redo för Rally Italia Sardinien, som faktiskt är ett av min favoritrallyn, vi skall köra för seger, säger Ole-Christian.
Det är tredje gången Veiby startar i Italien, och med två andraplatser i bagaget känner sig Veiby o Andersson laddade att ge sig på dom kanske mest krävande o tekniska grussträckorna i VM kalendern.

För teamet Volkswagen Dealer team Bauhaus och Kristofferson motorsport har det varit bråda dagar att renovera Polon, och ta reda på felet som även drabbat flera förare i likadan modell. Men vi har haft en bra dialog med Volkswagen motorsport, Volkswagen Sverige och Even Management och med hjälp av ett åtgärdsprogram känner vi nu att bilen är säker o köra. Dessutom kommer vi att få fysisk hjälp av en ingenjör från Tyskland som kommer att vara på plats i Italien. säger teamchefen Tommy Kristofferson som tycker att Veiby o Andersson förtjänar en framgång efter sina senaste prestationer.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se