Worldrally.se

Veiby o Andersson laddar inför sin sista VM deltävling 2019

Ole Christian Veiby och Jonas Andersson är i Spanien för att jaga sin tredje pallplats i år, i sin sista WRC deltävling för året. Veiby o Andersson som inför året samarbetar med Kristofferson Motorsport och Volkswagen Dealer Team Bauhus vill avsluta säsongen som den började, en pallplats i Svenska Rallyt. Teamchefen Tommy Kristofferson säger så här i ett pressmeddelande
-Vi vill avsluta året som vi började, med en helg när allting sitter som det ska, så som det gjorde i Rally Sweden. Där vann Veiby o Andersson WRC2 klassen efter en övertygande uppvisning och Tommy Kristofferson fortsätter-Då gick Ole Christian från klarhet till klarhet ju längre tävlingen gick och antog utmaningarna en efter en . Nu hoppas vi att han ska få visa visa sin fulla kapacitet igen . avslutar Kristofferson.
I senaste starten Rally Wales GB fick paret Veiby o Andersson bryta redan tidigt i rallyt  och sedan dess har man jobbat med förbättringar på bilen ,  uppdateringar , en ny motor på  sin Volkswagen Polo R5:an som man kommer till start med i det mixade underlaget RACC rallyt bjuder på. Kombinerat underlag som asfalt o grus, är något Veiby gillar.
-Det är den enda tävlingen med både grus o asfalt, och jag trivs på båda underlagen. Asfalstvägarna här är de coolaste i VM, så jämna och fina. Nästan som asfaltsracing. Detta blir skoj . säger Ole Christian Veiby.
19 ekipage är anmälda till WRC2 klassens RACC rally, som börjar på fredagen med 6 sträckor på grus, för att fortsätta på lördag o söndag med 11 asfaltssträckor, Avslutar rallyt gör en av VM:s längsta Power Stage sträcka, La Mussara 20,72 km , en sträcka som också är helt ny i rallyt.

Följ Veiby o Andersson i vår live text rapportering, vi börjar på torsdag med rapport från shakedown.