Worldrally.se

Tre svenskar anmälda till ERC omstarten Rally Di Roma Capitale

Det är ett starkt startfält till det Italienska ERC rallyt näst helg, 24-26 Juli. Tre svenskar finns bland dom anmälda, Oliver Solberg, Dennis Rådström och Adam Westlund. Förutom svenskarna finns bl.a förare som Hyundai.s Graig Breen i en Hyundai i20 R5.

24 Juli är det dags för omstart av ERC , först ut är Rally Di Capatiale som avgörs i trakterna av huvudstaden Rom och är en asfalts tävling. Förutom svenskarna Rådström,Solberg och Westlund finns WRC föraren Craig Breen i en Hyundai i20 R5 och M-Sports WRC2 förare Adrien Fourmax i Ford Fiesta R5 MkII. 56 förare är anmälda i ERC championship. I rallyt ingår även Abarth Rally Cup där Rom- rallyt är första deltävlingen.
Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson som inför säsongen lämnade JWRC för att satsa på ERC3J under året. Paret Rådström och Johansson kommer till rallyt med ett gott självförtroende efter att förra helgen tagit hem klassegern Rally Bohemia efter att vunnit rallyts samtliga 18 sträckor och med en segermarginal på över 4  minuter. Dennis och Johan kommer i en helt ny Ford Fiesta R4  tillsammans med Tjeckiska Orzak teamet i R4 klassen. Oliver Solberg/Aaron Johnston som gör sin andra start i en ERC tävling. Junior Solberg är anmäld i en Volkswagen Polo R5 i R2 klassen. Adam Westlund från Gästriksklubben Torsåker MK,gör tillsammans David Arhusiander som efter nästan två års uppehåll gör sin andra start i ERC3 J i en Ford Fiesta R4. Det Italienska asfaltsrallyt med basen Fiuugi, en by utanför Rom, startar på fredag den 25 Juli med 8 specialsträckor för att fortsätta med nio sträckor på söndagen.