Worldrally.se

Toyota Yaris Rally 2 i ERC premiären

Fransmannen Victor Cartier skriver historia i årets FIA ERC championship. Cartier kommer till start i första generationen av Toyota Yaris Rally 2 till årets ERC premiären i Polen 18-20 Juni.

Efter en hel del ändringar i kalendern för 2021 års FIAERC i corona pandemins spår, är det dags för premiär nästa helg, 18-20 Juni Rally Poland. 77 ekipage finns med i anmälningslistan, däribland svenska paret Robert Blomberg/Ida Bood i en Skoda Fabia Rally 2. Franske föraren Victor Cartier blir historisk genom som förste förare i ERC tävla med en Toyota Yaris Rally2 . 24 årige fransmannen har tidigare kört två tävlingar med Yarisen i Frankrike, en på grus och en på asfalt och säger så här om ERC debuten.
-”Vi har kört två tävlingar både på asfalt och grus, men jag har valt ERC eftersom det finns fler Rally 2 bilar där, och det är det bästa sättet sättet att jämföra sig med andra förare o bilmärken. Det är också ett bra sätt att utvecklas. ”avslutar Cartier som kommer att ha Fabien Craen som kartläsare. Planerna för fransmannen är att köra alla ERC:s åtta deltävlingar i Rally 2.

Fjolårsvinnaren i ERC 1 klassen ryssen Alexey Lukyanuk kommer att köra full säsong även i år med sin Citroen C3. Craig Breen gör ytterligare en säsong i ERC 1 för Team MRF tyres i Hyundai i20 . Andreas Mikkelsen kommer till start för Toksport i Skoda Fabia liksom WRC2 föraren Nikolay Gryazin. Engelsmannen Nabila Tejpar kommer till start i en Proton Iriz R5 . Norrmannen Ola Nore Jr gör ytterligare en säsong för Toksport i deras egna cup Renault Clio Cup.

Orlen 77 TH Rally Poland startar den 18 Juni med i ERC kallad kvalificeringsträcka,på 3,36 km runt orten Mikolajki , Fredagen består av en kvällsträcka på 2,50 km. Lördagen består av 7 sträckor med bland annat sträckan Wieliczki rallyts längsta 28,70 km , Avslutningsdagen söndag 20 Juni innehåller 6 sträckor innan man når målrampen i Warzawa kl 19 .