Toyota Gazoo Racing WRT kommer med fem Yaris till Rally Finland

2019WRC
Rally Finland 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkinens Toyota team kommer med fem Yaris till Rally Finland. Sedan starten i WRC som fabriksteam 2017, har man dominerat det finska grusrallyt med segrar 2017 Esa-Pekka Lappi, Ott Tänak 2018 och 2019. Tidigare år har man haft 3 förare till start, Ott Tänak, Jari-Matti Latvala, Kris Meeke 2019, Latvala,Tänak Lappi 2018 och 2017  Lappi, Latvala och Juho Hänninen. I år har man ju tre nya förare, Sebastien Ogier, Elfyn Evans , Kalle Rovanperä. Hemmaföraren Jari-Matti Latvala som varit med sen starten av teamet blev ju som bekant utan fabriksstyrning för teamet i år men i samarbete med Mäkinen så kommer den populära finländaren Latvala till start i sitt hemma rally för 17:e gången och sin 210:e WRC start i karriären , tre segrar har det blivit i hemmarallyt . Ogier har en seger sen tidigare i rallyt, 2013 med Volkswagen, Elfyn Evans som har en seger, Rally Sweden , tredje plats i Monte Carlo och en fjärde plats i Mexico hittills i år för Toyota.    Hemmaföraren nr 2 i teamet Kalle Rovanperä gör sitt första år som fabriksförare, men har under två år dominerat WRC2 klassen i rallyt, 2019 vann han samtliga 23 sträckor i klassen med sin Skoda Fabia. Femte föraren som kommer till start för teamet är Japanska adapten Takamoto Katsuta.
På grund av Corona epedimin och den finska regeringens restriktioner, är det ännu oklart om Neste Rally Finland kan köras som planerats 6-9 Augusti eller om man tvingas flytta till september, beslut väntas inom kort.

Next Post

Inget Safari Rally 2020

Idag kom beslutet att Safari Rally Kenya ställs in 2020 för comeback i kalendern 2021. Anledning är Corona epidimin och alla stängda gränser med mera som följd. Safari Rallyt som i år skulle gjort comeback efter 18 års frånvaro i WRC kalendern skjuter nu alltså comebacken till 2021, Datum är […]