Worldrally.se

Samarbetspartner

Tänak positiv att gå ut först i 10.000 kurvornas rally.

Ott Tänak /Martin Järveoja Corsica 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyota Gazoo Racing WRT  kommer till Tour de Corse som ledare i märkes VM och även i förarVM genom Ott Tänak. Estländaren Tänak som ifjol var drygt tvåa, 36 sekunder efter Sebastien Ogier . Men även teamets engelsman Kris Meeke har goda erfarenhet av de 10.000 kurvornas rally genom seger 2017 då för Citroén . Jari-Matti Latvala har även han en seger 2016, då för Volkswagen i en Polo R. Det franska asfaltsrallyt har in för i år ändrats en hel del sen 2018. Ny centralort kommer att vara Porto-Vecchio på södra sidan av den franska ön, med dom två avslutande sträckorna på öns västra sidan där målgången blir i orten Calvi.   75% av sträckorna är ändrade eller helt nya.

Tommi Mäkinen team chef:

Vi kommer till årets  första asfaltsrally och känner oss optimistiska. Speciellt med tanke på vår starka prestation i fjol då vi kämpade om segern. Det är ett mycket utmanande rally, som jag själv har fått uppleva när jag körde, Men alla tre, Tänak, Meeke o Latvala har visat att dom kan vara snabba här, det gäller att ha fullt förtroende för bilen hela tiden, annars kan man förlora mycket tid på dom knixiga asfaltssträckorna. I år det lite speciellt eftersom det på fredagen inte finns någon riktig service mitt på dagen, då gäller det att vara förberedd och att inställningarna är dom rätta från början.

VM ledaren Ott Tänak:

-Jag ser fram emot Corsica och att få starta först ser jag som en fördel. Då det är rent asfaltsunderlag. Efter min andra plats här ifjol så känner jag mig trygg efter att tidigare år haft svårt just här i Frankrike.

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se