Worldrally.se

Suninen under press i Rally Estonia

Teemu Suninen sätts under press i Rally Estonia.
-”Vi vill se ett gediget resultat , Vi vet att han kan och Estonia är ett bra tillfälle för Teemu att visa sin kapacitet” Säger M-Sport chefen Malcolm Wilson

28 årige Suninen kommer i Rally Estonia tillsammans med Gus Greensmith framföra M-Sports WRC Fiesta. En WRc plats som Suninen fått dela med fransmannen Adrien Fourmaux. Teemu Suninen gjorde sin första start i M-Sport teamet 2017 i Svenska Rallyt där han blev tvåa i WRC2 klassen , redan samma år i Rally Poland blev det en första start i WRC där han slutade sexa. Sedan dess har det blivit 3 pallplatser i WRC med en andra plats i Sardinien 2018 som bäst. I WRC2 har det blivit 4 pallplatser med seger i RACC 2017 som bäst . I år har det blivit 3 WRC styrningar hittills, Rally Monte Carlo där han körde av vägen, Arctic Rally Finland och Sardinien . Suninen som inför nästa år står utan kontrakt sätts under press i kommande helgs rally Estonia av M-sport. Både M-sport chefen Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Miller sätter press på den 28 årige finländaren.
-” Vi vill ge honom en chans att visa sina färdigheter i ett rally där vi förväntar oss att han skall vara konkurrenskraftig . Det blir inte lätt eftersom han är under press. Han har varit med så länge att han borde stå emot dessa påfrestningar” säger Malcolm Wilson .