Worldrally.se

Son o Mor tog hem Swedish rally Lockdown

Det blev seger för son o mor Solberg när Swedish Rally Lockdown avgjordes på Svenska Rallyts Power Stage sträcka, efter en jämn kamp med Pontus Tidemand. Juniorvärldsmästaren från 2018, Emil Bergkvist dagens överraskning.

Efter flera månader av rally-tystnad så arrangerade Sveriges Television tillsammans med Svenska Rallyts organisationen. Arrangemanget var ett så kallat utmanarmöte, mellan några av Sveriges bästa förare. Fem förare var på startlinjen . Juniorvärldsmästare o WRC 2 mästaren, Pontus Tidemand tillsammans med Patrik Barth i en hyrd Skoda från Team Ekström, Oliver Solberg kom till start i sin egna Volkswagen Polo R5 och för första gången i karriären med mamma Pernilla Solberg som kartläsare. Emil Bergkvist och Mattias Ekström delade på både bil, en Skoda Fabia R5 och kartläsaren Stefan Bergman, Emil som vann Junior VM 2018. Tvåfaldige juniorvärldsmästaren P-G Andersson kom till start i en Ford Fiesta. För P-G med kartläsaren Fredriksson blev det en kort tävling, in på halva sträckan så blev det ett kast och bilen voltade och fastnade på skyddsräcket och därmed var tävlingen över för Årjängsföraren som planerar comeback i SM som 40 åring i en egen inköpt ny Ford Fiesta.  Femte föraren i Lockdown,  Johanna ”Rally-johanna”Eson Brådhe som nyligen bytt från tvåhjulsdrivet, kom till start i nya Mitsubishi Mirage.
Emil Bergkvist överraskade alla genom att ta bästa tiden på första kvalificerings sträckan.  Men resten av  kvalificerings heaten handlade det bara om Solberg o Tidemand, där Solberg gasade mest  i en spännande final där det var riktigt ”rallygasande”, Emil Bergkvist slog sin stallchef i Team EKS Matthias Ekström och säkrade tredje platsen.