Worldrally.se

Solberg junior tog sin första totalseger

Foto: Oliver Solberg Media

17 årige Oliver Sollberg, son till norske f.d. rallyvärldsmästaren Petter Solberg, Oliver gjorde rallydebut i sin nya Volkswagen Polo R5 i det lettiska rallyt Rally Alüksne i helgen, Och vilken debut 17 åringen slog till och stod totalsegrare på lördagskvällen.

Jag är så glad! Jag hade en riktigt bra känsla för bilen i samband med testerna och det gav mig bra självförtroende, men jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. säger en lycklig Oliver.

Oliver med kartläsaren Aaron Johnston vann hälften av rallyts 10 sträckor, trots ”ett käringstopp” och ett besök i en snövall på fjärde sträckan. tvåa i rallyt blev V Gorban/S larenz i en Mini copper WRC 16,06 efter normmanen

 

Bo Christer Bofeldt, bo@worldrally.se