Worldrally.se

Solberg Junior till start Monte Carlo o Svenska Rallyt

I en intervju till Värmlands Folkblads reporter Johan Hedlund, avslöjar Oliver Solberg sina planer inför 2020. Efter ett framgångsrikt 2019 för den blott 18 årige svensk/norske talangen , är det enligt Värmlands folkblad klart med start i Monte Carlo, i hans egna Polo R5, Men till Svenska Rallyt vill han inte avslöja om det blir för fabriksteam eller egen bil. Planerna kommer att presenteras den 20 december enligt Oliver. Planerna är 12 deltävlingar och troligen blir hälften i egen regi och andra hälften  en  fabriksstyrning i WRC2 klassen . Unge Solbergs målsättning är enligt honom själv.
Att köra så många deltävlingar jag bara kan och få all erfarenhet som jag bara kan få , kommer inte ha som mål att vinna WRC2 men jag vill bli bättre hela tiden., säger Solberg i intervjuen i Värmlands Folkblad.

WRC2 2020 är efterföljaren till 2019 års WRC2 pro,som då var enbart öppen för fabriksteam, är från 2020 tillåtet för både fabriksteam och professionella privatteam. 2019 års WRC2 för privat team heter från 2020 WRC3.