Worldrally.se

Snapphanerallyt utan publik

Första deltävlingen i SM efter Corona utbrottet, Snapphanerallyt som körs nu på lördag 15 Augusti, Har av säkerhetsskäl tvingats att genomföras utan publik. Det var tänkt att viss publik skulle tillåtas och kontroll med hjälp av sträckvakter. Idag kom beskedet att man inte tillåter någon publik.

– Det är med tungt hjärta vi ber alla rallyfans att stanna hemma den här helgen. Vi hoppas och tror att alla ska respektera detta och med sportens bästa i åtanke följa rallyt hemifrån, säger säkerhetschef Anders Åberg.
Alla möjliga tillfartsvägar kommer vara avstängda samt ha omfattande bevakning av vakter, och alla obehöriga kommer avvisas från platsen.
– Det ligger nu i alla rallyfans händer att hörsamma och följa publikförbudet. Om någon mot förmodan skulle försöka ta sig in på sträckorna kommer det leda till att sträckor eller hela tävlingen blåses av. Därför är det av yttersta vikt att alla följer rallyt hemifrån och absolut inte tar sig ut i skogen under några omständigheter, säger tävlingsledare CG Wilke.
Att följa rallyt hemifrån kommer att vara enkelt och smidigt under helgen genom Rally Live som sänder Rallyradio med förarkommentarer, resultat och analyser från samtliga sträckor med start 09.00 på lördag på rallyradion.se. Resultaten levereras i realtid via Resultatservice hemsida och app, resultatservice.se.