Snapphanerallyt utan publik

2019WRC
Mattias Adielsson revanschsugen efter växellådeproblemn i Hässlehom Foto: JC rallipics

Första deltävlingen i SM efter Corona utbrottet, Snapphanerallyt som körs nu på lördag 15 Augusti, Har av säkerhetsskäl tvingats att genomföras utan publik. Det var tänkt att viss publik skulle tillåtas och kontroll med hjälp av sträckvakter. Idag kom beskedet att man inte tillåter någon publik.

– Det är med tungt hjärta vi ber alla rallyfans att stanna hemma den här helgen. Vi hoppas och tror att alla ska respektera detta och med sportens bästa i åtanke följa rallyt hemifrån, säger säkerhetschef Anders Åberg.
Alla möjliga tillfartsvägar kommer vara avstängda samt ha omfattande bevakning av vakter, och alla obehöriga kommer avvisas från platsen.
– Det ligger nu i alla rallyfans händer att hörsamma och följa publikförbudet. Om någon mot förmodan skulle försöka ta sig in på sträckorna kommer det leda till att sträckor eller hela tävlingen blåses av. Därför är det av yttersta vikt att alla följer rallyt hemifrån och absolut inte tar sig ut i skogen under några omständigheter, säger tävlingsledare CG Wilke.
Att följa rallyt hemifrån kommer att vara enkelt och smidigt under helgen genom Rally Live som sänder Rallyradio med förarkommentarer, resultat och analyser från samtliga sträckor med start 09.00 på lördag på rallyradion.se. Resultaten levereras i realtid via Resultatservice hemsida och app, resultatservice.se.

Next Post

ERC deltagare i Rally Liepäja Corona postiv

En deltagare i helgens ERC deltävling Rally Liepäja har visat positiv för Corona. Arrangören vidtar nu åtgärder och det teamet drabbade teamet har isolerats. Det var under gårdagens Recce som en deltagare i ERC3 Junior visade positivt för Corona. Ett andra test visade också positivt. Teamet har satts i isolering. […]