Worldrally.se

Sebastien Ogier vill fortsätta ett år till

Som läget ser ut nu för WRC, så är det ”nypremiär” i Rally Finland 6-8 augusti , efter att Argentina, Portugal, Sardinien fått ställa in på grund av Corona och samma öde kommer noga gälla Safari Rallyt . Alla fyra har skjutits upp för ett nytt datum, men om Rally Finland nu blir starten, så blir det 9 deltävlingar som ska avverkas på 5 månader , en omöjlig ekvation utan att några deltävlingar måste tas ur 2020 års kalender. Alla tre fabriksteamen, Hyundai, Toyota och M-sport har tydligt sagt att man vill ta bort Argentina,  Safari, New Zealand och Japan, detta på grund av både ekonomiska och  logistika skäl.  Kvar blir då Finland, Portugal, Sardinen, Tyskland, Turkiet och anrika Rally Wales, som skall avverkas på fyra månader , då troligen ingen vill arrangera eller köra ett WRC rally i december. Alla inställda eller flyttade deltävlingar har fått flerfaldige världsmästaren  Sebastien Ogier att fundera på sitt beslut att avsluta sin WRC karriär i år,
-Jag hoppas det går att ha fem deltävlingar kvar i årets WRC, en ärligt talat har jag ingen aning., 2020 skulle bli mitt sista år i WRC, men det var ju inte så här jag föreställde mig mitt sista år och jag funderar på att köra ett år till,  säger Ogier i ett uttalande.