Skip to content

Sebastien Ogier tog sin fjärde Sardinien seger

Efter en helg i Sardinien full med dramatik lyckades Sebastien Ogier/ Julien Ingrassia vinna Rally Sardinien 2021. Ogier blev också Toyotas första vinst i Rally Sardinien någonsin. En frustrerad Mads Östberg fick nöja sig med en andra plats i WRC 2 klassen.

Efter att Hyundais Ott Tänak och Dani Sordo fick problem på lördagen kunde Ogier överta ledningen och vinna rallyt med 46 sekunders marginal till team kollegan Elfyn Evans, som hade problem på Power Stage sträckan då bilen stannade efter en vattensplash och tappade drygt 25 sekunder , men kunde ändå hålla undan för Thierry Neuville på tredje plats med 19,2 sekunder marginal. M-Sport WRC förare Gus Greensmith och Teemu Suninen hade båda trubbel under helgen och placerade sig långt ner i resultatlistan. I WRC2 var det en kamp mellan Mads Östberg och Jari Huttunen hela helgen, Huttunen kunde ta hem segern efter att Östberg haft däckproblem under både lördagen o söndagen. WRC 3 VM ledaren Yohan Rossel tog hem segern efter att Kajetan Katenawicz kraschat under lördagen . Rossel vann med 26 sekunders marginal till Spanjoren Pep Lopez.