Worldrally.se

Sebastien Loeb gör sin första Turkey start sedan 2010

Niofaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb, som gjorde sin senaste start i Monte Carlo rallyt tidigare i år ser fram emot att återstart i nästa helgs Rally Turkey den femte deltävlingen i WRC. Turkiet blir Loebs första grusrally i WRC sen Catalunya 2019.

Sebastien Loeb som inför 2020 kontrakterats för 6 deltävlingar för Hyundai teamet. Första starten blev asfaltsrallyt Rally Monte Carlo 22–26 januari, Sedan var det planerat en start i Svenska Rallyt 13–16 februari, men en vecka före start byttes Loeb ut och ersattes av irländaren Craig Breen.  Men nu är det alltså dags för Loeb o kartläsaren Daniel Elena att ta sig an Rally Turkey som Hyundais tredje förare. Loeb som inte kört i Turkey sedan 2010 ser fram emot återstarten ett rally som han vann 54,5 sekunder före Petter Solberg
Jag är glad att vara tillbaka för Hyundai för första gången sedan Monte Carlo rallyt och mitt första grusrally sedan Catalunya 2019, Jag har faktiskt inte kört i Turkiet sedan 2010, och jag har ingen kunskap om sträckorna jämfört med dom andra som har deltagit i rallyt dom två senast säsongerna, Vi har haft en testdag före rallyt, så jag är redo att göra det bästa jag kan för teamet. Mitt mål är helt enkelt att vara konkurrenskraftig, men jag är alltid motiverad att satsa på ett bra resultat. Säger Loeb i ett pressmeddelande.

Team chefen för Hyundai Andrea Adamo säger ett kort uttalande
Vi välkomnar Sebastien o Daniel till teamet, vilka jag tror kommer kunna ge oss möjlighet till Märkes VM poäng, med sin långa erfarenhet.

Förutom Loeb/Elena finns som vanligt Estonia vinnaren Ott Tänak/Martin Järveoja, Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul i teamet.
Rally Turkiet som liksom tidigare WRC event kommer att köras publikfritt körs 18–20 september.