Sebastien Loeb förhandlar med Toyota

2019WRC
Sebastien Loeb // Leo Francis/Red Bull Content Pool //

Den spanska tidningen AS uppger idag att niofaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb vill flytta från Hyundai till Toyota.

Sebastien Loeb som tagit 9 VM titlar i rally för sitt tidigare team Citroen  och sedan 2018 haft kontrakt med Hyundai teamet för ett antal tävlingar under 2018 o 2019. Senaste starten var i årets Rally Monte Carlo, ett rally som blev mindre lyckat för fransmannen, vilket gjorde att han tillsammans med teamet bestämde sig för att  hoppa av start i Svenska Rallyt. Nu diskuterar alltså Loeb med Toyota teamet om en start i Dakar Rallyt, ett rally som han drömt om att vinna. Loeb skulle då ersätta Alfredo Alonso. Fransmannen har redan testat Dakar bil  Toyotas Hilux.  Förutom start i Dakar Rallyt kommer även Loeb erbjudas start i vissa WRC tävlingar för det Japanska teamet 2021. Toyota Teamet som har kontrakt med Elfyn Evans och kalle Rovanperä fram till slutet av 2021, Landsmannen Sebastien Ogier kontrakt med Toyota löper fram till årets slut.

Next Post

Craig Breen i Hyundai

Trots avsaknad av beslut om det blir ett Rally Finland 6-9 augusti, är förberedelserna i full gång hos dom tre fabriks teamen Hyundai, Toyota och M-sport. Osäkerheten kring 2020 års upplaga av Neste Rally Finland är stor på grund av myndigheterna i Finlands restriktioner, på grund av Corona pandemin. Ett […]