Worldrally.se

Rallyexperten Kruse gör rallycomeback med 15 åriga Maja i högerstolen.

Jonas Kruse från värmländska Grums, mest känt som rallyexpert i Sveriges Television rallyprogram . Gör  nu comeback i rallystolen tillsammans med en 15 åriga kartläsaren Maja Bengtsson i Slottsprinten den 11 Juli

54 årige Jonas Började sin rallykarriär redan i Junior SM tävlingen Wedevagsrallyt 1985 i en Volvo 142, sedan dess har det blivit 101 rallystarter den senaste 2018 , South Swedish Rally även då i en Volvo. Nu blir det alltså en comeback för värmlänningen tillsammans med en av Sveriges yngsta kartläsare, blott 15 årige Maja Bengtsson från småländska Virestad. Paret blir gästförare hos Team Nybe ,och kommer köra en Volvo 940 i Slottssprinten den 11 Juli. Kruse ser framemot att få Maja Bengtsson som kartläsare.
Maja är ju en jättetalang vid noterna. Att en femtonåring kan bidra med känslan i bilen och läsa noterna klockrent är imponerande. Hon anpassar sig direkt efter mina önskemål, nu ser jag framemot starten . säger Jonas Kruse.

Maja Bengtsson, som trots sin unga ålder redan är rutinerad, Hon är uppvuxen i en rallyfamilj  och började redan som tioåring som kartläsare. Och ser framemot samarbetet med Jonas Kruse
-Jonas är en fantastisk förare på alla sätt, Något som skiljer honom  från tidigare förare som jag åkt med är de beskrivande noterna, en utmaning i sig , men som man utvecklas något enormt på, Att få denna möjlighet ihop med Team Nybe och Jonas är jag väldigt tacksam för .

Redan innan kommande rallycomeback aviserar rallyexperten Kruse att det kan bli mer tävlande och kanske ett par SM starter.
-Jag ska ha tid också, uppdraget på Sveriges Television kommer i första hand påpekar han.