Worldrally.se

Rally SM igång

Rally SM igång igen efter Coronastoppet. Hässleholm MK står som arrangör av Snapphanerallyt 14–15 augusti, som lockat 155 deltagande. Med bland annat Patrik Flodin, Matthias Adielsson, P-G Andersson, Mats Jonsson.

Med 115 anmälda till SM deltävling Snapphanerallyt 14–15 är tävlingsledare CD Wilke nöjd.
-Jag tycker det är fantastiskt kul att vi nått målet på över 110 startande. Det visar att det vi gjort är rätt för de tävlande, för det är för dom vi arrangerar tävling. Det märks att det är ett stort sug att komma igång, och alla jag pratat med är positiva, säger tävlingsledare Wilke.

I klassen R5 med 10 förare anmälda, finns bland annat vinnaren av första SM deltävlingen Rally Vännäs Matthias Adielsson i en Skoda Fabia R5 som möter bland annat rutinerade Junior VM P-G Andersson i en Ford Fiesta, Stig Andervang och Thomas Thunström båda i Skoda Fabia R5.
-Kampen kommer att stå mellan P-G Andersson och Mattias Andersson troligtvis, Vi har följt Mattias länge under hans karriär, och han varit här o föreläst för klubben tidigare. Så det hade vart kul om det kunde gå bra för honom, Rutinerade Stig Andervang ska också bli kul att följa, men han rår nog inte på de yngre i toppen, fortsätter Wilke.

I klassen 4WD övriga gör 18 faldige SM guldmedaljören Mats Jonsson comeback i en Skoda Octavia WRC efter fler års frånvaro. Denna gång med Jon Magnusson i högerstolen, Mats som möter bland annat vinnare från Vännäs Jari Liten.  I klassen Trimmat 2WD som samlat hel 49 ekipage där SM vinnaren från 2019 Patrik kommer till start i en Volvo 940 tillsammans med Göran Bergsten i högerstolen, som möter bland annat Junior VM föraren Tom Kristensson som förbereder sig inför VM starten i Rally Estonia 4–6 september i en Toyota. Jonas Kruse som gjorde ett inhopp i slottsprinten som gästförare för Team Nybe tillsammans med 15 årige Maja Bengtsson i en Volvo 940 kommer också att stå på startlinjen den 14 augusti i Hässleholm