Worldrally.se

Rally Portugal inställt 2020

Rallye de Portugal som skulle varit den femte deltävlingen i årets WRC 21-24 Maj , ställs helt in efter beslut idag 30 April av FIA. Man har försökt att få ett nytt datum senare i år men dessa försök har övergivits.
Efter en gemensam utvärdering tillsammans med våra partners, de olika kommunerna,sponsorer och myndigheterna. kan alla hälso och säkerhetsförhållanden som behövs för att driva ett arrangemang som WRC, på ett säkert sätt inte uppnås med tanke på den oförutsägbara situationen vi lever idag i dessa dagar och även osäkerheten om att öppna de nationella gränserna eller luftrummet. säger arrangörerna i ett uttalande.
Automovel Club de Portugal beklagar djupt detta beslut. Man har redan ansökt om att Rallye de Portugal skall finnas med i WRC kalendern 2021.

I dagsläget återstår och se vad som händer med Safari Rallyt, både teamen och WRC promotorn vill stryka rallyt från årets kalender, men arrangörena hävdar fortfarande att man kan arrangera rallyt på ett säkert sätt. Om Safari Rallyt ställs in som är det mest troliga, är det även osäkert om Rally Finland kan köra sitt rally, detta efter att myndigheterna beslutade för en vecka sedan att beslutet om stängda gränser skall gälla till 31 Juli. Finska rallyt skall startade den 6 Augusti, frågan är om alla team kan förbereda sig med bara 5 dagars tillträde till Finland.  Ytterligare två arrangörer i årets kalender ligger i farozonen att ställas in. New Zealand och Japan . Så idagsläget ser det ut som det blir fyra rallyn, förutom Finland som kommer att köras. Italien (väntar på nytt datum) Rally Turkiet 24-27 September, Adac Rallye Tyskland 15-18 oktober samr Rally Wales GB 29-31 oktober.