Rally Mexico hotas

2019WRC
Rally Mexico 2013 Thierry NeuvilleFord Fiesta RS WRC Qatar World Rally Team Photo: Red Bull Content

Diskussioner om Rally Mexikos existens i WRC kalendern har börjat diskuteras på många håll. Detta efter åratal av minskande deltagande. I år är bara 23 deltagare anmälda, förutom märkesteamen som är tvungna att delta i alla deltävlingar, finns fem WRC ekipage, i nya klassen WRC2pro finn en deltagare Lukasch Pieniazek för M-Sport WRC 2.
Av dom 23 anmälda är 12 från Europa. Medieintresset har minskat dom fem sista åren också, till årets är enbart 5 europeiska journalister på plats, resterande är nationella och amerikanska journalister. FIA vill ju något eller några tävlingar utanför Europa, i år har Chile kommit in i kalendern och flera länder ligger på för att arrangera WRC deltävling. Rally México ersätta ju Safari Rallyt i Kenya i början 2000 talet, Arrangörerna för det klassiska rallyt i Kenya är också intresserade att göra comeback i kalendern. Så frågan är om det är sista Rally Mexico vi får se 7–10 mars 2019.

 

Next Post

Estland ännu ett steg närmare WRC kalendern, får en provtävling 2019

Ott Tänak på väg mot seger Rally Estonia 2018 Ott Tänaks hemland Estland är nu ett steg närmare WRC kalendern. Idag(fredag) gav premiärminstern i Estland, Jüri Ratas sitt fulla stöd till en provtävling tillsammans Rally Estonia landets största rallyevent. Estlands kulturminister Indrek Saar har tecknat avtal med WRC promotorn, Rally […]