Rally Finland mister huvudsponsor

2019WRC
Teemu Suninen Rally Finland 2019

Efter 26 år som huvudsponsor till Rally Finland, lämnar oljebolaget Neste det finska VM rallyt.

Många förknippar det finska VM rallyt med Neste Rally Finland, som funnits med sedan 1994. Men nu lämnar alltså det Finska  bolaget Neste Oil sitt samarbete med AKK Motorsport,redan till nästa års VM rally, som går av stapeln  26 Juli till 1 Augusti, som även blir 70-års jubileum för det populära rallyt. Anledningen till att Neste hoppar av, är enligt Marknads direktören Sirpa Tuomi,  förändringar i bolagets strategi, och bolagets strävan att bli mer global ledare i branschen. Förändringarna har också gjort att man avslutat och stoppat all sponsringsverksamhet.
AKK Motorsports verksamhetschef, Markus Häkinen är inte orolig för framtiden, utan tror att man med sitt stora nätverk skall kunna knyta en huvudsponsor till 70 årsjubilemet nästa år. Inför nästa år kommer därför nytt utseende i sociala medier och rallyts hemsida få ett nytt ansikte efter 26 år.

Next Post

Mikkelsen tillbaka som teamförare

Andreas Mikkelsen med kartläsaren Ola Floene, är tillbaka som teamförare. Det tjeckiska teamet Topp-Cars har kontrakterat det norska paret Mikkelsen och Floene för en satsning på hela ERC säsongen 2021. Det tjeckiska teamet Topp-Cars  förbereder en comeback för ERC 2021. Som en en förberedelse inför nästa år kommer man till […]